TUR INVESTIȚIONAL azil de bătrâni PRIVAT

TUR INVESTIȚIONAL LA POSIBILE LOCAȚII PRIVIND INIȚIEREA UNEI AFACERI ÎN COLABORARE CU PRIMARI.

Accesați locatii.idep.md și informați-Vă despre posibilile locații, luați legătura direct cu gestionarul clădirii sau spațiului concret pentru detalii adiționale.

Vă invităm să vizitați mai multe locații discutând cu gestionarii spațiilor, inclusiv să vedeți așezarea și stabili interes concret.

Vă invităm pe data de 4-6 martie 2019 în grupul de lucru privind stabilire posibilă cooperare.

Public

Privat

Agenda 4-6 Martie 2019

4 Martie 2019

14:00-18:00 Cazare

18:30-21:00 Cina comună

5 Martie 2019

8:00 preluare hotel participanți și deplasare locație 1

9:00 vizita locație, proprietar clădire și aparatul primăriei

10:30 deplasare altă locație

11:00 vizita locație 2, proprietar clădire și aparatul primăriei

12:30 deplasare altă locație

14:00 vizita locație 3, proprietar clădire și aparatul primăriei

15:30 deplasare altă locație

16:00 vizita locație 4, proprietar clădire și aparatul primăriei

16:30 deplasare altă locație

18:00 vizita locație 5, proprietar clădire și aparatul primăriei

18:30 deplasare hotel

20:00 cină comună

6 Martie 2019

9:00 Mic dejun comun și concluzii finale

10:00 Încheierea programului


Numărul provocărilor la nivel local este în creștere. Lipsa unei infrastructuri de calitate în domeniul soluțiilor unei îmbătriâniri calitative în condițiile unei avalanșe de migrație a persoanelor tinere este o realitate. Fiecare din persoanele în vârsta a treia se poate ciocni la o anumite provocări ce pot interveni în procesul firesc de îmbătrînire.
Scopul dezbaterii publice de astăzi a fost promovarea proiectului posibil de a fi dezvoltat în localitatea Costești, Ialoveni unde există cerere pentru servicii medicale calitative, chiar și private, adică contra cost!
Business-ul ar obține noi domenii de activitate durabil pe baza unui mecanism transparent.
APL-urile ar putea stabili un nou mecanism de dezvoltare prin implicarea privatului (arendă sau PPP) pentru cooperare transparentă pentru beneficii de infrastructură modernă pentru populație.
Cetățenii ar avea acces la infrastructură modernă, chiar și contra cost cu asigurarea dreptului de a folosi cu păstrarea dreptului de servitută a serviciilor operatorilor privați.
A fost relatată experiența unui patron de aziluri de bătrîni private din România, care a relatat tuturor celor prezenți existența bunelor practici. O multitudine de provocări sunt întîmpinate în cadrul asemenea afaceri, dar în același timp există și o cerere sporită din partea populației, diasporei și chiar pacienților din străinătate pentru asemenea domenii de afaceri cu tentă socială. Oricum cei prezenți au fost invitați de dnl Stănculescu să organizeze o vizită de studiu la centrele administrate de dnealui pentru preluarea bunelor practici, invitație lansată atît pentru agenții economici, atât și primarii din cadrul dezbaterii.
O concluzie finală în cadrul acestei dezbateri a fost că se poate! Este nevoie de efort titanic care urmează a fi depus de actorii publici pentru a-i motiva pe agenții economici să se aventureze în cooperarea cu domeniul public în cadrul unor incertitudini periodice, dar necesitatea și stringența provocării ne face pe toți încrezători că vom depăși toate obstacolele pentru binele oamenilor!
Ne propunem în următoarele zile să publicăm toate listele locațiilor publice disponibile pentru a fi dezvoltat un posibil concept de azil de bătrâni privat în combinație cu servicii medicale private (PPP sau arendă) unde ar fi trebuit valorificat potențialul enorm de cooperare între centrele medicilor de familie (sau alte instituții medicale la nivel local) cu implicarea agenților economici oferind în niște condiții bilateral convenabile accesul la infrastructură modernă în condiții corecte!
IDEP Moldova în următoarele zile va publica listele locațiilor și va iniția discuțiile cu patronii azilurilor de bătrâni private din regiune pentru posibila cooperare cu APL-urile din Moldova.
Printre vorbitorii în cadrul dezbaterii publice au fost:
Natalia Petrea, primar Costești, Ialoveni
Bruma Nicolae, expert APL din cadrul IDEP Moldova
Elena Gherbovțan, director Asociația Patronală a Antreprenorilor de Dispozitive Medicale și Echipamente de Laborator
Calestru Iurie, director IDEP Moldova
Gheorghe Răilean, primar Cimișlia
inclusiv agenți economici
Reprezentanți Direcția Asistență Socială Chișinău
și mulți alții.
Mulțumim tuturor pentru implicare și susținere!