Delegatia conducerii Arad-ului în vizită la IDEP

Un eveniment de follow-up pentru fortificarea delegației la Arad din 17-19 Noiembrie 2022 bit.ly/40UiUvR , a avut loc ieri în Republica Moldova. IDEP Moldova a fost gazda și organizatorii delegației oficiale al Directorului executiv, Consiliul Judetean Arad și viceprimarul, Primăria Municipiului Arad .
Am fost bucuroși să organizăm pentru oaspeții din Arad, vizita la:
* Președintele, Consiliul Raional Ștefan Vodă, domnul @Vasile Maxim,
Scopul acestei delegații:
* discuții punctuale asupra proiectelor susținute direct de Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad,
* organizarea unor stagii pentru specialiștii de profil în vederea asigurării absorbției fondurilor europene,
* evenimente comune moldo-române la Arad pe dimensiunea turism, cultură, antreprenoriat.
În vederea promovării și mediatizării bunelor practici în vederea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova-țară candidată la UE, oaspeții vor avea pe parcursul zilei astăzi și mâine apariții la:
*TVR Moldova,
*Radio Moldova,
*Tezaur TV,
*Radio Vocea Basarabiei.
✅ Una din direcțiile prioritare de activitate a IDEP Moldova este identificarea soluțiilor pentru absorbția fondurilor europene disponibile pentru Republica Moldova, odată cu obținerea statutului de țară – candidat la UE. În vederea demersului de apropiere a celor 2 maluri ale Prutului și cu scopul de a stabili parteneriate pentru proiecte în echipe comune moldo-române.
Forumuri de discuții Impulsionarea Absorbției Fondurilor Europene de către Republica Moldova — țară candidată la UE care au întrunit circa 500 persoane cheie de pe ambele maluri ale Prutului organizate de IDEP Moldova, au avut loc la:
✅ Budești (7 octombrie 2022 bit.ly/3D3nfSu , eveniment posibil datorită primarului Nina Costiuc)
✅ Arad (17-19 noiembrie 2022 bit.ly/3V42Fc9 , eveniment posibil datorită Rectorului, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad , doamna Ramona Lile, și Președintelui, Consiliul Judetean Arad, domnului Cionca Iustin)
✅ Iași, 13 ianuarie 2023, eveniment posibil datorită conducerii Consiliul Județean Iași și Președintelui Costel Alexe bit.ly/3CU0SzH ,
✅ 31 ianuarie 2023, a avut loc forumul împreună cu Euronest Intercommunity Development Association și Consiliul Județean Vaslui cu 220 conducători din RM http://bit.ly/3Ypo6FZ .
?? ?? ??
Toate aceste demersuri sunt organizate în vederea susținerii conducerii autorităților centrale: Guvernul Republicii Moldova și Președinția Republicii Moldova în demersul de integrare în UE, lucrul posibil prin realizarea proiectelor europene care ar urma să aducă stadardele europene la nivel de cetățean.
IDEP Moldova e o organizaţie apolitică, recunoscută la nivel național, regional și european, pentru inițiativele sale cu impact major discutate cu actorii cheie din politicile publice europene și regionale în cadrul dezbaterilor ample organizate la nivel înalt. În procesul de obținere a sprijinului autorităților Europene pentru proiectele IDEP “Europa în casa, localitatea și mica afacere a cetățeanului (ECIPES bit.ly/3kTAk93 )”, și Piața de desfacere (Autostrada RM-UE bit.ly/3AMDBiS ) și agrement (DiscoverEU Iași-Chișinău bit.ly/3nVTnQT ) preponderent Europeană”, D-l Mathieu Bousquiet, șef al departamentului DG Near responsabil de relația cu Moldova, a apreciat rolul acțiunilor lansate, făcând un imens compliment activităților noastre și apreciind că echipa și managerul IDEP sunt Arhitecții Integrării Europene al Republicii Moldova.