7 Octombrie 2022, Forumul Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE

Ieri, 7 Octombrie 2022, la Budești a avut loc Forumul Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE. Scopul evenimentului realizat de IDEP în parteneriat cu Primăria Satului Budești și Asociația Comunelor din România, a fost de a susține autoritățile Republicii Moldova în demersul de Integrare Europeană prin stabilirea parteneriatelor interinstituționale care vor impulsiona rata de absorbție a fondurilor europene (pre-aderare) preluând bunele practici ale omologilor din România. La acest eveniment au participat peste 120 conducători ai instituțiilor din domeniul medical, educațional, antreprenorial, infrastructura de transport avia și feroviar, domeniul asociativ, autorități publice locale și regionale, de pe ambele maluri ale Prutului.
Evenimentul a constat în partea oficială de forum cu vorbitori și prezentări ale bunelor practici, continuat fiind de runda de networking organizat de Primăria Satului Budești în parteneriat cu Budesti Sala De Banchete «diamond» pentru ce le aducem sincere mulțumiri din partea întregei delegații. După acest eveniment de networking a urmat vizita comună la Clubul de Hipism „Sparta” unde oaspeții din România au putut vedea un club de sport demn de a fi apreciat la nivel european. Evenimentul a luat sfărșit la fabrica de bere ultramodernă Keller Holz Privatbrauerei pentru ce le aducem sincere mulțumiri din partea întregei delegații. La finalul acestui forum cu scopul de a informa publicul despre rezultate a fost găzduită o conferință de presă la IPN agenţie de presă bit.ly/3egJTyd unde oaspeții și organizatorii și-au împărtășit impresiile de la 1 zi petrecută împreună în localitatea model — Budești.
Aducem sincere mulțumiri personal Doamnei Primar Nina Costiuc pentru o organizare de excepție a întregului eveniment, iar oaspeții din România au apreciat la justa valoare modernismul și bunele practici a localității Budești.
Aducem mulțumiri tututor participanților și vorbitoritorilor din cadrul instituțiilor notorii:
și personal Președintelui Costel Alexe;
Primarului Municipiul Pașcani, Marius Pintilie;
Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, și personal doamnei Rector Ramona Lile;
Deputatului în Parlamentul României, Sorin Năcuță;
Asociației Euronest Intercommunity Development Association, personal directaorei executive @Alina Popa;
Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Director executiv, @Galea TEMNEANU;
Agenția de Mediu, Specialist Principal, @Natalia Palii;
Liceul Tehnologic Haralamb Vasiliu, Director adjunct, Catarau Vasile.
Găsiți mai jos câteva din articolele din presă de la Forum Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE:
3. TRM.md.
5. IPN.
10. Agerpres.
13.X.2022, Delegatia din Arad in vizita la omologii din Republica Moldova.
Calestru Iurie a prezentat DiscoverEU Iasi-Chisinau, ulterior spre Odesa, la Moldova Tourism Forum 2022.