13.X.2022, Delegatia din Arad in vizita la omologii din Republica Moldova.

Ieri, 13 Octombrie 2022, am avut onoarea sa avem o delegatie de la Arad — Rectorul Ramona Lile, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad si administratia Primăria Municipiului Arad, pentru care am organizat vizite la omologi in vederea stabilirii parteneriatelor interinstitutionale. Scopul acestor intrevederi a fost:
1. Semnarea Memorandum-uri de colaborare.
2. Initierea discutiilor punctuale pentru proiecte europene in comun.
3. Invitatia de a delega participanti in delegatia pe care o pregatim din Republica Moldova la Arad. Scopul acestei delegatii interdisciplinare este de a prelua bunele practici in vederea absorbtiei fondurilor de pre-aderare disponibile pentru Republica Moldova incepind cu 2023. Aducem multumiri rectorilor ULIM — Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu” — prof. Emil Ceban, Universitatea Pedagogică de Stat «Ion Creangă» din Chișinău, pentru primire si deschidere de semna acordurile si de a delega reprezentanti la Arad.
Cu suportul României, Republica Moldova ar putea avea performanță de a abosrbi maxim fondurile europene disponibile țărilor candidat la UE (de pre-aderare) ce ar putea fi accesate din 2023.