Grupul de lucru CFM-APIT-IDEP din 25 februarie a oferit sprijin pentru aproximativ 6.000 de persoane care au plecat cu trenul din Chișinău și Căușeni către Gara Socola sau Gara Cristești

07.03.2022. Grupul de lucru CFM-APIT-IDEP din 25 februarie a oferit sprijin pentru aproximativ 6.000 de persoane care au plecat cu trenul din Chișinău și Căușeni către Gara Socola sau Gara Cristești. 2 rute regulate de cale ferata Chisinau – Iasi (la 6.40 si 9.45) si 2 rute zilnice de la Causeni la Iasi. Totodată, în semn de solidaritate, în actuala criză, grupul de lucru CFM-APIT-IDEP informează zilnic autoritățile ieșene despre numărul de pasageri (inclusiv cei destinați aeroportului sau centrului) din Chișinău pentru organizarea promptă. a transferului. Vom depune toate eforturile pentru ca pasagerii care aterizează pe rutele aeriene spre Chișinău să afle despre traseul feroviar pentru a-și continua călătoria spre casă cu trenul. Ruta feroviara Iasi-Chisinau este lansata zilnic.

Please find here the progress of the proposal development.

Please find here the support letters addressed to EP President requesting support in the process of the DiscoverEU approval.

MEPs collective letters addressed to European Commissioners requesting the DiscoverEU extension approval.

MEPs written questions regarding the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and the extension of the DiscoverEU to this corridor.

Extensive consultations at the Iasi, Odesa, Chisinau, Brussels about the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and DiscoverEU extension