Ambasada Azerbaidjanului s-a adresat autorităților din Iași și grupului de lucru CFM-APIT-IDEP pentru sprijin în evacuarea de la Otaci la Gara Iași (Socola) a circa 1200 de cetățeni azerbaigiani din Ucraina

02.03.2022. Ambasada Azerbaidjanului s-a adresat autorităților din Iași și grupului de lucru CFM-APIT-IDEP pentru sprijin în evacuarea de la Otaci la Gara Iași (Socola) a circa 1200 de cetățeni azerbaigiani din Ucraina. În acest sens a fost coordonat de către toate instituţiile coridorul umanitar în vederea evacuării cetăţenilor azerbaigiani din zona de conflict prin rute speciale de tren de la Otaci la gara Iaşi (Socola). Din Bucuresti a fost asigurat transferul acestora catre Bucuresti si aeroportul Iasi (avion charter).

Please find here the progress of the proposal development.

Please find here the support letters addressed to EP President requesting support in the process of the DiscoverEU approval.

MEPs collective letters addressed to European Commissioners requesting the DiscoverEU extension approval.

MEPs written questions regarding the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and the extension of the DiscoverEU to this corridor.

Extensive consultations at the Iasi, Odesa, Chisinau, Brussels about the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and DiscoverEU extension