Intrevederea grupului de lucru cu Rectorul Universitatii de Medicina USMF Nicolae Testemiteanu si Presedintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova

2.2.2022. Intrevederea grupului de lucru cu Rectorul Universitatii de Medicina USMF Nicolae Testemiteanu si Presedintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Subiectul abordat in cadrul intrevederii a fost posibilitatea de a colabora cu Rectorul Universitatii de Medicina USMF Nicolae Testemiteanu si Presedintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova in vederea sustinerii extensiei DiscoverEU intre Iasi-Chisinau-Odesa de care ar beneficia 10 mii tineri din regiune, devenind Ambasadori DiscoverEU, cu atit mai mult ca 2022 este anul European al Tineretului. Intrevederea a fost una foarte pozitiva, fiind asigurati ca se va aborda subiectul pentru identificarea posibilitatilor de colaborare.

Totodată, D-l Emil CEBAN, Rectorul Universitatii de Medicina USMF Nicolae Testemiteanu si Presedintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, a fost deacord să înregistreze un VOX Populi scurt întru susținerea DiscoverEU Iasi-Chisinau-Odesa.

Please find here the progress of the proposal development.

Please find here the support letters addressed to EP President requesting support in the process of the DiscoverEU approval.

MEPs collective letters addressed to European Commissioners requesting the DiscoverEU extension approval.

MEPs written questions regarding the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and the extension of the DiscoverEU to this corridor.

Extensive consultations at the Iasi, Odesa, Chisinau, Brussels about the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and DiscoverEU extension