Grupul de lucru CFM-APIT-IDEP a avut o Intalnire cu Presedintele Camerei de Comert din Republica Moldova

La 22 februarie 2022, Grupul de lucru CFM-APIT-IDEP a avut o Intalnire cu Presedintele Camerei de Comert din Republica Moldova, privind valorificarea coridorului feroviar/aeroport Iasi-Chisinau-Odesa, care are ca scop promovarea turismului. în cele trei state — Pe România, Pe Moldova și Ucraina. Potențialul Iașilor, Chișinăului și Odesei de a deveni HUB de turism și de a atrage turiști interesați este enorm. Turistii ar putea vizita cu trenul intre Iasi-Chisinau-Odesa, 3 tari posibile ca City Breaks. În aceste condiții, după 2 ani de restricții culoarul feroviar/aeroport Iași-Chișinău-Odesa ar putea deveni un declanșator de Reziliență și Recuperare pentru HORECA/TURISM/Investiții/Transport.

Please find here the progress of the proposal development.

Please find here the support letters addressed to EP President requesting support in the process of the DiscoverEU approval.

MEPs collective letters addressed to European Commissioners requesting the DiscoverEU extension approval.

MEPs written questions regarding the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and the extension of the DiscoverEU to this corridor.

Extensive consultations at the Iasi, Odesa, Chisinau, Brussels about the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and DiscoverEU extension

întrebare scrisă în Parlamentul European cu privire la sprijinul Comisiei Europene pentru aprobarea extinderii DiscoverEU la Iași – Chișinău – Odesa și apoi extins la Parteneriatul Estic
Grupul de Lucru CFM-APIT-IDEP a semnat un Memorandum de Înțelegere cu producătorul Zdob și Zdub