Intrevederea grupului de lucru cu Politia de Frontiera din Republica Moldova

Lansarea rutei de tren între Iași, Chișinău și Odesa — face obiectul unei discuții a unei ședințe de lucru, organizată pe 20 ianuarie 2022, la sediul Poliției de Frontieră. Împreună cu reprezentanții ANTRIM și APIT a fost abordată ideea acestui proiect transfrontalier, care are ca scop promovarea turismului în cele trei state — România, Moldova și Ucraina. Totodată, interlocutorii au menționat importanța și necesitatea valorificării acestui traseu feroviar pentru a genera grupuri de turiști, dar și posibilitatea organizării de excursii City Break. Delegația Poliției de Frontieră a salutat inițiativa și, în limita competențelor conferite de lege, va sprijini conduita sa corectă. „Vom iniția discuții cu colegii din România, dar și cu cei din Ucraina pentru stabilirea și, în același timp, coordonarea unor acțiuni și decizii. Vom coopera în acest sens, astfel încât să asigurăm operabilitatea la trecerea frontiera de stat a trenului Iași — Chișinău — Odesa ” a menționat șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

Please find here the progress of the proposal development.

Please find here the support letters addressed to EP President requesting support in the process of the DiscoverEU approval.

MEPs collective letters addressed to European Commissioners requesting the DiscoverEU extension approval.

MEPs written questions regarding the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and the extension of the DiscoverEU to this corridor.

Extensive consultations at the Iasi, Odesa, Chisinau, Brussels about the Iasi-Chisinau-Odesa rail route and DiscoverEU extension