Sincere mulțumiri eurodeputatului Tudor Ciuhodaru pentru înregistrarea întrebării către European Commission pentru ruta feroviară Iași-Chișinău-Odessa.

Sincere mulțumiri eurodeputatului Tudor Ciuhodaru pentru înregistrarea întrebării către European Commission pentru ruta feroviară Iași-Chișinău-Odessa. Va urma… Detalii aici idep.md/turism

IDEP Moldova, în parteneriat cu Căile Ferate ale Moldovei și APIT, au creat grupul de lucru pentru lansarea rutei feroviare regulate Iași-Chișinău începând cu 1 noiembrie 2021. Această rută feroviară regulată urmează să fie sincronizată cu ruta feroviară regulată Chișinău-Odessa, oferind posibilitatea motivării turiștilor să facă vizite scurte (de tip City Break) cu trenul, între Iași-Chișinău-Odessa. Primăriile Odessei și Iașiului au găzduit evenimente ample de consultare a tuturor părților interesate din domeniul public și privat, cu scopul de a valorifica potențialul turistic în perioada restricțiilor legate de COVID, iar această rută feroviară regulată ar putea deveni un instrument de stimulare a turismului în perioada lipsei acute de turiști din cauza restricțiilor de circulație. În aceste condiții, turismul regional este oportun persoanelor ce întrunesc condițiile epidemiologice.

Poate Comisia Europeană să susțină grupul de lucru IDEP-APIT-Căile Ferate ale Moldovei pentru a salva locuri de muncă prin turism regional? Tinerii sunt afectați de lipsa de contacte acută, cauzată de restricțiile de circulație legate de COVID, aceasta fiind deseori cauza problemelor mintale ale generației viitoare.

Ia în calcul Comisia propunerea IDEP de a acorda sprijin Căilor Ferate din cele 3 țări, prin subvenționarea de vouchere turistice pentru tinerii care vor circula cu trenul pe ruta Odessa-Chișinău-Iași?