Misiunea economică RM-RO-UA: Turismul – Punte pentru Integrare Econimcă Europeană. 27 Septembrie 2021. Iași, România

Misiunea economică RM-RO-UA: Turismul – Punte pentru Integrare Econimcă Europeană. 27 Septembrie 2021. Iași, România.

Eveniment patronat de Primarul Municipiului Iași, Domnul Mihai Chirica.

Scopul acestui eveniment în sine a fost să aducem împreună actorii cheie (privați și publici) care să conlucreze pentru a crea condiții care ar asigura un climat favorabil relansării turismului, în special cel regional.

Credem cu tărie că în rezultatul lansării rutei feroviare regulate Iași – Chișinău sincronizate cu orarul rutei feroviare regulate existente Chișinău-Odessa, vom putea contribui la atragerea turiștilor în Republica Moldova, dezvoltând turismul regional. Ultimele 18 luni pentru domeniul turismului, cât și pentru domeniile conexe au creat o penurie enormă în activitatea lor, cauzate de limitele de circulație. Conștientizăm că posibil vor urma restricții de circulație noi, dar, turiștii vor putea alege să facă vizite scurte (tip City Break) între Iași-Chișinău-Odessa. Această rută ar putea fi (posibil unicul instrument de diversificare a turismului receptor) pentru operatorii din domeniul turismului și domenii conexe, salvând locuri de muncă, atenuând impactul crizei legate de restricțiile impuse de COVID.

În contextul „Anului feroviar european” declarat în 2021, această misiune economică RM-RO-UA, ar putea fi un element foarte practic și tangibil (conectivitate), care este un indicator durabil în procesul integrării economice Europene. După cum a declarat recent Comisarul European pentru Transporturi, doamna Adina Ioana Vălean, «Căile ferate au modelat istoria noastră bogată și comună. Calea ferată este, de asemenea, viitorul Europei, calea noastră de atenuare a schimbărilor climatice și de stimulare a redresării economice în urma pandemiei, pe măsură ce construim un sector de transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon..».

Scopul acestui eveniment în sine ar fi acela de a reuni actori cheie (privați și publici) pentru a conlucra împreună pentru a crea condiții care să asigure un climat propice relansării turismului, în special regional. Operatorii de turism (receptor și extern) se vor confrunta posibil din nou cu mari provocări și majoritatea vor fi obligați să concedieze angajați, închizând pentru o perioadă nedeterminată de activitate, posibil pentru totdeauna din cauza restricțiilor.

Găsiți aici agenda 27 septembrie 2021, Iași.

*participanții evenimentului din RM au deținut  certificat de vaccinare și/sau test negativ (valabil);

*costurile evenimentului (transport Chișinău-Iași-Chișinău, transfer, ghid, recepție) au fost acoperite de organizatori și partenerii evenimentului;

Găsiți aici câteva articole despre acest subiect 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (începând cu 18’30), 13, 14, 15, 16, 17, 18 , 19, 20, 21, 22, 23

În rezulatul evenimentului din 27 septembrie 2021, cât și interesul celor peste 100 participanți din cele 3 țări, va fi organizat un eveniment în oglindă la Odessa, în data de 28 Octombrie 2021.

Vă invităm să participați la Misiunea Economică RM-RO-UA, Turism — Podul pentru Integrare Economică Europeană, care va avea loc pe 28 octombrie 2021, la sediul municipiului Odessa. Patronajul Misiunii Economice va fi asigurat de primarul municipiului Odessa, D-l. Ghenadii Trukhano.

Găsiți aici Draftul agendei Misiunea Economică RM-RO-UA, Turism — Podul pentru Integrare Economică Europeană și aici formularul de înregistrare.

!!!După înregistrare, asigurați-vă că ați primit în decurs de 1-3 zile lucrătoare confirmarea (aprobarea) pentru participarea Dvs, altfel nu puteți participa la eveniment. Datorită restricțiilor COVID, organizatorii sunt limitați să găzduiască peste 50% din capacitatea sălii de ședințe.!!!

Dacă aveți întrebări rugăm să contactați organizatorii: Cu respect, Sergiu Manea, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Moldova (APIT),+37369163325 (conducătorul grupului de lucru), e-mail: president@apit.md

Calestru Iurie, IDEP Moldova, +37369208313 (co-organizatorul grupului de lucru), iurie.calestru@idep.md.