24 Septembrie 2020. Conferința Pactul Ecologic European și Programul ECIPES

Exact la 1 an de la evenimentul din Parlamentul European, IDEP Moldova, a organizat pe 24 Septembrie 2020. Conferința Pactul Ecologic European și Programul ECIPES.

Scopul acestui eveniment (Chișinău-Bruxelles) a fost să consultăm reprezentanții autorităților publice centrale(Secretar de Stat, Ministerul Economiei și Infrastructurii), proiecte direct orientate spre protecția mediului (EU4Environment) și eficiența energitcă la nivel local (Convenția Primarilor), reprezentanți ai mediului de afaceri(Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova), cât și experți din afaceri europene(expert din Bruxelles — Gregoriana Tudoran), proiecte în regiuni europene (Academia Europeană a Regiunilor),  domeniul protecției mediului(Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic), eficienței energetice(Victor Parlicov), finanțelor publice(WatchDog), IT(Angela Sirbu — manager proiecte IT), ș.a. 

În rezultatul acestui eveniment ne propunem să aflăm de la experți din domenii conexe cu scopurile programului ECIPES și în cunoștință de cauză a Pactului Verde European, să identificăm congruențele EU Green Deal — ECIPES Program.

Autorii programului ECIPES, Gabriel Mărgineanu și Calestru Iurie, aduc sincere mulțumiri pentru susținere și participare.

Video from the conference bellow: