Întrevederi 21-25 ianuarie, Comisia Europeană, DG Near și DG ITRE, Parlamentul European, Comitetul Regiunilor Europene, ș.a

Progresul programului ECIPES.

În data de 21 ianuarie am avut onoarea să am întrevedere la Comisia Europeană, Directoratul Extindere și Vecinătate din Bruxelles, cu șeful diviziunii responsabil pentru Cooperare Transfrontalieră. Am fost onorat să fiu invitat la ședință coordonată chiar la rugămintea Comisarului pentru Extindere și Vecinătate, exact cum și invitația pentru 22 ianuarie de a avea întrevedere cu conducerea cabinetului Comisarului, Directoratul Inovație, Cercetare și Educație. Săptămâna aceasta am avut peste 20 de întrevederi cu membrii Parlamentului European, Comisiei Europene, Comitetul Regiunilor Europene, Ambasada Ucrainei, iar la finalul deplasării, am avut deosebita plăcere să fiu prezent la proiecția de filme din Moldova, în cadrul Ambasadei Moldovei din Bruxelles.
Scopul întrevederilor a fost continuarea discuțiilor privind subiectul autostrăzii Ungheni — Chișinău — Odessa și programul ECIPES, în rezultatul cărora:
1. Am convins încă un eurodeputat să adreseze întrebare scrisă către Comisia Europeană.
2. Vor urma o serie de întrevederi între Parlament și Comisie, în cadrul cărora va fi abordat subiectul programului ECIPES.
3. Având întrevederi cu reprezentanții grupurilor (EPP, S&D și Renew Europe) să propunem Comisiei Europene să formeze grupul de lucru pentru dezvoltarea programului ECIPES, invitând reprezentanții Parlamentului European, altor organizații de profil și pe IDEP Moldova în calitate de autori pentru a valida acest program.
Pentru perioada următoare urmează să:
1. Așteptăm (finalul lunii februarie) răspunsurile Comisiei Europene.
2. Organizăm dezbateri în țară pentru potențialii beneficiari pentru a prezenta progresul programului ECIPES.
3. Dialogăm cu toate părțile implicate pentru a primi susținerea, fapt ce Va constitui argument solid pentru convocarea Comisiei Europene, formarea grupului de lucru, iar în rezultat aprobarea programului ECIPES, dezvoltând toate procedurile, procesele și regulamenteleДобавить комментарий