Frank DeFilippo: Parteneriate public-privat — ca ceva din Ayn Rand

[ad_1]

Cu mai mult de un deceniu în urmă, statul Indiana a vândut un drum de taxare de 157 de mile către o întreprindere privată pentru o sumă forfetară de 3,8 miliarde de dolari. Drumul a pierdut 260 milioane dolari un an mai târziu, consorțiul privat nu a reușit să plătească datoria, iar statul aproape că a rămas blocat cu plata obligațiunilor. Un al doilea consorțiu privat a salvat tranzacția pentru suma de 5,7 miliarde de dolari, cu 66 de ani rămase în leasing.

Illinois și-a transformat loteria spre managerii privați, dar a anulat aranjamentul după trei ani, când veniturile au scăzut cu 500 de milioane în urma proiecțiilor. Dintre statele New Jersey și Indiana, când veniturile din loterie nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor și al experimentului privat de gestionare.

Odată cu sosirea acelei vesti proaste, Pennsylvania a adunat adânc în gândurile de a schimba ceea ce era la vremea aceea cel mai de succes loterie către managerii privați. Dar statul Keystone a pus Pennsylvania Turnpike, cea mai veche națiune, pentru licitație în 2008, iar câștigătorii au fost de acord să plătească 12,8 miliarde de dolari pentru un contract de 75 de ani pe drumul cu taxă care traversează statul. Tolls pe Turnpike au crescut în fiecare an începând cu anul 2009, la o rată de aproximativ 6% pe an.

În prezent, există 153 de instituții private de recuperare a profitului în SUA, cu o capacitate de 157.000 de deținuți, în cazul în care judecătorii se presupune că se aflau în cămăși cu corporațiile care le dețin în momentul condamnării prizonierilor.

Închisoarele pentru profit funcționează puțin mai ieftin decât închisorile conduse de stat și fac acest lucru servind mese mai ieftine, concedierea angajaților de rang înalt și a prizonierilor prin trimiterea de deținuți mai costisitori în închisorile de stat, costând mai mult statele în chilipir. Și multe dintre taberele de reținere dificile de la granița sudică sunt conduse de manageri privați, cu titluri zilnice care dezvăluie condiții inospitaliere.

Mai aproape de casă, orașul Baltimore a încercat să privatizeze unele dintre școlile publice cele mai defavorabile, iar experimentul a fost dezastru. Și multe școli private de charter, finanțate cu dolari de contribuabili, nu au performanțe mai bune decât școlile publice pe care ar fi trebuit să le depășească din punct de vedere academic

Intercounty Connector, drumul cu taxare la prețuri variabile care leagă Montgomery și județele lui Prince George. subfondul financiar, cu venituri care depășesc previziunile. Așa-numitele «benzi Lexus» din Virginia au provocat o reacție la mobilitate datorită ratelor excesive care sunt etichetate la volumul traficului — cu cât sunt mai puține mașinile, cu atât sunt mai mari taxele de plată

. câteva motive evitabile: Gov. Robert L. Ehrlich Jr. (R) a introdus utilizarea obligațiunilor GARVEE pentru a finanța proiecte de transport, și anume, împrumutul de bani împotriva viitoarelor finanțări autostrăzi federale; și Gov. Larry Hogan (R) a redus taxele, care contribuie la acoperirea obligațiunilor de transport. (Obligațiunile au o rată de împrumut de 1 x 10. Fiecare dolar din fondul de transport va beneficia de 10 dolari în capacitatea de lipire.)

Acum, semnul de vânzare este din nou în Maryland. La insistența lui Hogan, statul va merge mai departe cu planuri pentru un parteneriat public-privat de 11 miliarde de dolari (cunoscut ca un P3) — un aranjament în care companiile private profită de pe cheltuiala contribuabililor — să adauge benzile de circulație la Interstate 270 și Interstate 495 cea mai rapidă modalitate de a scuti unele din cele mai grave congestii ale națiunii, în suburbiile din Maryland în jurul capitalei națiunii, care este primul lucru care a fost compromis, pentru a ușura plângerile și preocupările constituente

P3s sunt rare, dar nu sunt noi în Maryland. În 2009, Departamentul de Transport din Maryland a semnat un acord public-privat cu Ports America pentru dezvoltarea Terminalului Maritim Seagirt din Dundalk. În 2012, Consiliul de Lucrări Publice a acordat un contract de 56 milioane de dolari pentru reamenajarea a două plaje de călătorie de la Maryland de-a lungul I- Maryland House și Chesapeake House, statul estimând la acea dată că tranzacția va produce venituri de 400 de milioane de dolari și 400 de locuri de muncă pe durata contractului de 35 de ani [19659002] Titularul contractului în acel moment, HMS Host of Bethesda, a contestat atribuirea asupra afirmațiilor privind procesul secretizării MDOT. Apoi, în mijlocul împingerii lui Gov. Martin O'Malley (D) la privatizare, a fost Centrul de Stat, complexul mixt utilizat în Baltimore, finanțat de contribuabili în valoare de 1,5 miliarde de dolari, care a fost provocat de un grup de oameni de afaceri condus și finanțat de avocat Peter G. Angelos. Proiectul se revolvează în continuare prin intermediul instanțelor

P3s și-a luat startul ca o cauză conservatoare în 1984 sub președintele Reagan. Ideea era că guvernul ar trebui să fie un facilitator și nu un concurent cu întreprinderi private, ori de câte ori companiile private pot să-și facă treaba și să obțină un profit.

În acel moment, cum ar fi parcurile, pădurile și clădirile — altele decât interesele de securitate națională — pentru întreprinderile private deținute și întreținute ca o modalitate de rezolvare a datoriei națiunii

. Pe scurt, profiturile aparțin buzunarelor private și nu în buzunarul public, forma de capitalism crony și, împreună cu ea, cu siguranță o altă sursă benefică de contribuții viitoare la campanie. Părăsiți de susținătorii lor ideologici extrem de parteneriat public-privat, ar transforma securitatea socială și Medicare pe crupiștii de pe Wall Street — cum au încercat și au eșuat de mai multe ori — pentru a juca cu bunăstarea americanilor și securitatea viitoare

ca o schemă pe care autorul de interes propriu Ayn Rand o va visa, exact așa a fost.

Astăzi, 36 de state au adoptat legislația pentru a permite P3-urilor, multe din disperare pentru fonduri în economia în declin când balonul imobiliar a izbucnit mai mult de un deceniu în urmă. Ohio, de exemplu, și-a vândut turnul cu 3 miliarde de dolari. În schimb, în ​​jurul valorii de la începutul deceniului, statele albastre, cum ar fi Maryland, au început să îmbrățișeze ideea avansată la acel moment de Consiliul American de Schimburi Legislative , o organizație care este finanțată de daddii hiper-libertari de zahăr, frații miliardari Koch. (Încă din 2012, O'Malley, democrat uber, o legislație avansată care formalizează P3 în Maryland.)

Până acum, elevii de motivație umană ar fi recunoscut un model cunoscut de departe. Profiturile private pe cheltuiala publică nu sunt cu adevărat nimic nou în Maryland, mai ales în Baltimore. P3s sunt pur și simplu o versiune sanitată a «guvernului umbra» al primarului târziu al lui William Donald Schaefer, prin care el a folosit fonduri publice pentru a subvenționa proiecte de construcții și alte proiecte pentru prietenii lui de afaceri și suporterii care au realizat profituri uriașe folosind banii publici

desființarea fondului public-privat, când schema a fost expusă de The Baltimore Sun. Dar operațiunea în afara cărților a existat după mult timp după ce Schaefer a părăsit Primăria, deoarece orașul era încă — și poate este încă — plătită obligațiunile. Guvernul «Do-It-Now», stilul Schaefer, nu a venit ieftin.

Schaefer a avut o altă distincție ca primar. A vândut sistemul de tranzit Baltimore (linii de autobuz) către stat; a vândut statului statutul de prietenie (acum Baltimore-Washington International-Thurgood Marshall Airport); și a vândut Statul Spitalelor (acum Centrul Medical Johns Hopkins Bayview) către stat și a fost lichidat în custodie privată. Acestea erau toate averi valoroase pe care orașul nu le mai permitea să le sprijine.

Regulile politicii sunt regulile pieței. P3s sunt concepute pentru a obține guvernul din partea de bani a afacerilor de afaceri. În acest fel, statul sacrifică o anumită cantitate de control, precum și responsabilitate.

Statul nu are control asupra prețurilor, taxelor sau fluxului de venituri. Funcționarii aleși sunt într-o anumită măsură receptivi la voința alegătorilor. Investitorii privați, în parteneriat cu guvernele, nu răspund la nimeni, cu excepția registrelor contabile. Ei nu pot fi eliminați din funcții pentru a înșuruba publicul, așa cum a fost demonstrat de prăbușirea Wall Street-ului (și prin multe conturi următorul bule de credit este pe drum din cauza «umbrelor bancare»). La urma urmei, nu erau bănci și firme de brokeraj care necesitau salvări finanțate de contribuabili și subvenții pentru parteneriatele public-privat?

Legea P3 din Maryland are o aromă unică locală și liberală. Protejează foarte mult munca organizată și, prin urmare, se bucură de sindicate care altfel ar fi putut să se opună unei astfel de finanțări provizorii. Aceasta presupune ca partenerii privați să plătească un salariu în viață și să angajeze întreprinderi minoritare, printre altele.

Acest lucru, în sine, ar putea descuraja mulți întreprinzători privați să se alăture parteneriatelor public-privat cu guvernul statului Maryland. Una dintre utilizările nesiguite ale P3-urilor a fost ca uneltele de boschetare în state conservatoare unde prevalează legile potrivite pentru muncă.

Ohio și Indiana sunt exemple. În Wisconsin, fostul guvernator Scott Walker (R) sa confruntat cu o alegere de rechemare (a câștigat) din cauza bombei sale. De asemenea, în Maryland, întreprinderile, în special industria construcțiilor, s-au plâns de mult timp că legea salarială din Maryland împiedică companiile non-sindicate să liciteze pe proiecte. Și ei pot fi parteneri neîncrederea în P3, deoarece protecția sindicală adaugă foarte mult la costul de a face afaceri în detrimentul profiturilor.

Plâns primar despre P3s este că ei permit Maryland să întreprindă proiecte pe care altfel nu le-a putut permite din cauza constrângerile datoriei. Și, desigur, vor crea locuri de muncă. Dar vânzarea în sine către sectorul privat în aranjamente pe termen lung ar putea fi o strategie pe termen scurt — în special pentru contribuabilii care ar putea în cele din urmă să se înrăutățească cu proiectul de lege

Sursa: Marylandmatters

[ad_2]

Sursa