O autostradă Iași-Chișinău-Odesa ar putea fi construită în Moldova. Proiectul a ajuns pe masa parlamentarilor europeni

100 km de autostradă în Republica Moldova. Proiect de un miliard de euro — pe agenda de lucru a Parlamentului European și a Comisiei Europene. ?? ???

 Ideea autostrăzii în Republica Moldova, a fost introdusă în agenda publică a Comisiei Europene încă din decembrie 2018, prin munca asiduă a 7 ONG-uri locale din Moldov in frunte cu IDEP Moldova.

 Tema autostrăzii, aflată anterior și în atenția Administrației Prezidențiale Române, a fost expusă și de către președintele ?? Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul ceremoniei de sărbătorire a 10 de ani de la înfințarea Parteneriatului Estic. Dumnealui a accentuat prioritatea dezvoltării Parteneriatului Estic, inclusiv prin componenta de infrastructură rutieră – coridorul TEN-T Odessa-Chișinău-Ungheni (poza 2) și interconectarea cu autostrada deja aprobată de Excelența Sa Președintele României, Târgu-Mureș-Iași-Ungheni, care urmează si fie conectată cu segmentul Budapesta-Viena-Munchen. (poza 3,4)

 Acestă conectivitate ar putea motiva inclusiv și marii investitorii să opteze pentru regiunea Est-Europeană ?? în calitate de o zonă de investiții cu o piață mare, produse alimentare calitative, acces la infrastructură rutieră modernă, dar și a forței de muncă numeroase.

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2019-002017_EN.html?fbclid=IwAR0Ysctsej7PjmAFka4pM-iszM82st1FQ61sjptLuDGF5080GpakPV-3bOE

https://agora.md/stiri/57529/o-autostrada-iasi-chisinau-odesa-ar-putea-fi-construita-in-moldova—proiectul-a-ajuns-pe-masa-parlamentarilor-europeni?fbclid=IwAR0KDfzC1kw4RbmjyTjuhRsxqStd1BcEyS0cFa9K14Det5Nvp18SpBBYL_o