Mai mult decât flori de cireșe: PPP-urile și infrastructura înfloresc la întâlnirile de primăvară ale Băncii Mondiale-FMI

[ad_1]


Primăvara în Washington, DC înseamnă flori de cireșe, vreme mai caldă și bineînțeles întâlnirile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale și ale Fondului Monetar Internațional. Iar cu ei, zgomotul și mulțimile aproape au rivalizat pe cei de la zero zero pentru primăvară în DC la piscinele reflectoare ale National Mall

Întâlnirile și evenimentele aferente, care au avut loc în perioada 9-14 aprilie, au participat aproximativ 2800 de delegați din țările membre, 350 reprezentanți ai organizațiilor de observatori, 800 de membri ai presei și 550 de reprezentanți ai organizațiilor societății civile.

În meniul din acest an pentru cei dintre noi în domeniul PPP, infrastructură și sectorul privat sunt câteva evenimente care evidențiază gestionarea PPP-urilor și a riscului fiscal, cum să conducă investițiile în locații fragile și puterea parteneriate. Toate evenimentele de mai jos (cu excepția primului) au fost sau vor fi difuzate în direct și pot fi reproduse, deci oriunde te afli în lume, poți să te convingi să afli mai multe.

PPC: Gestionarea impactului fiscal în țările cu capacitate limitată


Jamaica nu dispune de mijloacele de a dezvolta o autostradă modernă, așa că sa transformat într-un PPP. Transportul este rapid și sigur, dar nu a venit fără risc fiscal pentru națiunea insulară. «PPP-urile creează riscuri fiscale; nu există un prânz gratuit «, a declarat Brian Samuel, coordonator PPP pentru Banca de Dezvoltare din Caraibe. Mai important este modul în care sunt gestionate aceste riscuri. În Jamaica, oficialii au fost instruiți și au contribuit și parteneriate eficiente în regiune.

Samuel și Maximilien Queyranne, economist la Departamentul Afaceri Fiscale al FMI, au prezentat cinci elemente-cheie pentru țările cu capacitate limitată:

 1. Managementul investițiilor publice — nu separă PPP-urile de investițiile publice, alege proiectele prioritare.
 2. Bugetarea realistă: speranța pentru cel mai bun, bugetul pentru cel mai rău.
 3. Procesul de intrare — dați ministrului finanțelor un cuvânt de spus în selectarea proiectelor și un drept de veto dacă nu sunt accesibile.
 4. Capacitate — este deosebit de important ca guvernele mici să se bazeze pe consultanți și pe specialiști care să ajute. Aceasta implică un cost, dar este important pentru investiție. Cadrele juridice, de reglementare și de politică puternice — precum și designul solid al PPP — sunt critice.

  Investitorii privați au potențialul de a facilita o redresare puternică în rândul economiilor cu fragilitate, conflict și violență. Primul președinte al Băncii Mondiale, David R. Malpass, a ținut să precizeze deschiderea acestei sesiuni, în cadrul căreia au fost discutate oportunitățile și provocările investitorilor transfrontalieri în medii fragile și modul în care MIGA poate contribui la atenuarea riscului politic.

  Sesiunea a prezentat proiectul de procesare a stafidei MIGA Rikweda din Afganistan.

  Tot Africa Digital Economy Moonshot, 12 aprilie

  Inovarea digitală creează oportunități fără precedent pentru Africa de a-și dezvolta economia, de a crea locuri de muncă și de a transforma viețile oamenilor. În scopul conectării digitale a fiecărui individ, al afacerilor și al guvernului în Africa până în 2030, Uniunea Africană, cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale, sa angajat într-o călătorie ambițioasă — un «lunetă» care va ajuta țările să accelereze progresul, — conectivitate rapidă pentru toți și pune bazele unei economii digitale vibrante. Membrii panelistului au fost plini de energie și de motivație în acest moment al-stele-sunt aliniate pentru a impulsiona Africa în era digitală. Merită un ceas

  Puterea parteneriatelor: mobilizarea finanțelor și deblocarea soluțiilor din sectorul privat

  12 aprilie 2019 | 14:30 — 15:30 ET, 18:30 — 19:30 GMT

  Ascultați lideri la nivel global care discută modul în care puterea parteneriatelor poate atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) și rolul crucial pe care îl joacă sectorul privat în ecuația de dezvoltare .

  Urmăriți evenimentul aici

  Îmbunătățirea investițiilor în oameni și infrastructură


  14 aprilie 2019 | 10:00 AM-11: 15 AM ET, 2:00 — 3:15 GMT

  Investiția în oameni îi ajută să împărtășească beneficiile creșterii economice și ale progresului tehnologic. Investiția în infrastructură mărește placinta care poate fi distribuită tuturor. Deși nivelurile investițiilor publice trebuie ridicate în țările de la toate nivelurile de dezvoltare, sustenabilitatea fiscală este o adevărată provocare. Îmbunătățirea guvernanței investițiilor în infrastructură este esențială pentru sporirea valorii banilor.

  Urmăriți evenimentul aici

  Related Posts

  O săptămână importantă pentru infrastructura și cooperarea multilaterală

  Cum se plătesc PPP în țările instabile

  SDG și PPP-uri: Care este legătura?

[ad_2]

Sursa