În data de 17 aprilie, a avut loc Întrevederea organizată de IDEP Moldova la Președinția Română de la Cotroceni pentru autostrada Chișinău-Ungheni.

În data de 17 aprilie, a avut loc Întrevederea organizată de IDEP Moldova la Președinția Română de la Cotroceni pentru autostrada Chișinău-Ungheni. Scopul acestei întrevederi cu Administrația Prezidențială Romană de la Cotroceni a fost:
1. Introducerea subiectului autostrăzii Chișinău-Ungheni pe care o promovează grupul de lucru Moldova Vrea Autostradă ONG.
2. Prezentarea rezultatelor și progresului privind autostrada Chișinău Ungheni discutată începând cu 7 decembrie 2018, eveniment la care au participat reprezentatii autorităților publice, mediul academic și de afaceri, inclusiv sectorul asociativ din Moldova și România.
3. Prezentarea rezultatelor obținute în cadrul intrevederilor la Iași, Odessa, Strasbourg, Bruxelles, Luxemburg și Chișinău, odată cu introducerea acestui subiect în premieră la București.
4. Posibilitatea accesării fondurilor europene de către statul Român pentru autostrada Chișinău-Ungheni, în special pentru documentația necesară pentru validarea sau nu, a autostrăzii.
5. Preluarea bunelor practici de autorități de la sectorul asociativ (ONG-uri) din România și Moldova, ce si-au unit eforturile pentru promovarea autostrăzii Târgu-Mureș — Chișinău.
6. Conștientizarea interdeperdenței proiectului autostrăzii dintre Chișinău-Iași și necesitatea suportului reciproc multidimensional, pentru promovarea la toate nivelele a coridorului rutier de infrastructură modernă (TEN-T) prin autostrada ce pornește din Portugalia — Germania spre Austria, traversând Ungaria spre Târgu-Mureș — Iași — Chișinău — Odessa