Președintele Iowa regent sprijină examinarea de către UI a unui parteneriat public-privat

[ad_1]

Președintele Consiliului de Stat al Regens, joi, a felicitat studiul de la Universitatea din Iowa privind un parteneriat public-privat care ar plasa responsabilitatea de a menține sistemul de utilitate din campus cu un antreprenor privat ca «gândire înainte»

«Vreau să comenteze public [UI] Președintele [Bruce] Harreld și administrația pentru gândirea în perspectivă și explorarea potențialului parteneriat public-privat cu sistemul său utilitar «, a declarat el la reuniunea de joi a regentilor de la Universitatea de Stat din Iowa. «Ei sunt atenți și deliberativi, așa cum ar trebui să fie.» UI a anunțat că intenționează să intre într-un astfel de acord pe 8 februarie, după ce guvernatorul Kim Reynolds a cerut universităților regent să exploreze parteneriatele public-privat. Până în iunie, când cererea de calificare și cererea de propuneri de procese sunt complete, oficialii UI au declarat că UI nu va ști câți bani ar fi implicați în acord.

Richards a spus că este necesar să se uite la fapte pentru a face o decizie bună. «Ei fac asta», a spus el. «Ele sunt, de asemenea, transparente pe tot parcursul procesului, având discuții deschise cu o mare varietate de constituenți în următoarele săptămâni și luni.»

În ultimii ani, regenții au căutat surse suplimentare pentru universități, a spus Richards. Ei au provocat școli să găsească modalități noi și creative de a profita de activele existente. Richards a subliniat că școlarizarea, creditele de stat și realocările reprezintă cele trei domenii principale de venituri ale instituțiilor regent. Cu toate acestea, el a comparat învățământul superior cu alte forme de industrie, prin faptul că costurile vor continua în mod inevitabil să crească în timp

«Orice flux de venituri, cum ar fi cel pe care îl privește UI, este un alt mod de a dezvolta și a completa veniturile existente, A spus Richards. «Veniturile noi nu ar trebui sa inlocuiasca sursele existente, dar ajuta la cresterea piscinei totale».

Richards a declarat ca universitatea si regentul spera sa ajunga la o concluzie cu privire la acordul in decursul anului si, daca se dovedeste a fi de succes, poate luați în considerare implementarea unui proiect similar la alte instituții regent. UI are propriul sistem de utilități, care este compus dintr-o instalație generatoare, apă, apă răcită și tuneluri pentru distribuție și ar mai deține-o după încheierea unui acord. «Nu vindem sau închiriăm sistemul nostru de utilități, A spus Harreld. «În schimb, cerem unor terțe părți să liciteze pentru operarea sistemului nostru de utilități în beneficiul nostru și a standardelor și valorilor noastre de calitate». În cele din urmă, Harreld a spus că un astfel de acord și dotarea care decurge din veniturile sale ar contribui la planul strategic al UI creșterea ratelor de reținere și de absolvire, accesul la servicii de sănătate de calitate și multe altele. «Asta am de gând să fac», a spus Harreld. «Vă rugăm să rețineți că suntem la începutul unui proces foarte lung. În calitate de echipă, așteptăm cu nerăbdare să continuăm angajamentul nostru față de comunitatea noastră, consultanții noștri și [the].

Sursa: Dailyiowan

[ad_2]

Sursa