Parteneriatul public-privat pe carduri pentru GAIA

[ad_1]

Cu aprobarea Cabinetului, guvernul va încheia un parteneriat public-privat pentru dezvoltarea, exploatarea și extinderea pentru Aeroportul Internațional Grantley Adams (GAIA).

Cuvântul vine de la ministrul turismului și al transportului internațional , Kerrie Symmonds, la lansarea proiectului GAIA pentru Reabilitarea și Expansiunea Pavementului, desfășurat la Banca de Dezvoltare a Caraibelor (CDB).

Ministrul a declarat că guvernul va colabora cu Corporația Financiară Internațională pentru expertiza tehnică, subliniind că un proiect al acestei natura va îmbunătăți eficiența operațională a aeroportului.

«Aceasta nu este nimic care nu a fost făcut înainte în Caraibe. Cei care sunt familiarizați cu aviația și, cu siguranță, Banca [CDB] ar avea experții săi și veți ști că Surinam, St Maarten, Jamaica … și apoi Martinica

Există un număr de aeroporturi din regiune care ar fi dispărut prin intermediul acestui proces. «Symmonds a spus că un parteneriat ar putea să abordeze și constrângerile de capacitate ale terminalelor aeroportului, permițând în același timp guvernului să câștige niște venituri mult necesare

» Cele două terminale — sosirea și plecarea — se sparg literalmente în cusături și nu putem continuați în acest sens. Țara nu se află într-o poziție financiară în care putem adăuga aceasta la una dintre garanțiile pe care Guvernul Barbadosului i sa cerut să le facă. «

El a spus că propunerea ar fi aceea că concesionarul, odată identificat, un contract de leasing operațional pentru o perioadă de 20 până la 30 de ani, adăugând acest lucru ar permite un timp rezonabil pentru o rentabilitate a investiției. El a dat asigurări că proprietatea va rămâne cu guvernul și la sfârșitul contractului de leasing va reveni la controlul GAIA Inc.

Comentând proiectul de expansiune GAIA finanțat de CDB de 80 de milioane de dolari, Symmonds a explicat că va permite aeroportul va găzdui jeturi comerciale mai mari

El a spus că operațiunile GAIA nu vor fi compromise în timpul repopulării și extinderii pistei de 2,8 mile, deoarece lucrările vor fi efectuate în orele 10:00 — 6:00.

De asemenea, se preconizează că lucrările de construcție vor include pavarea trotuarului și a parcării. Symmonds a descris proiectul, propus să înceapă în mai, ca un «pas în direcția transformării aeroportului»

Sursa: Loopnewsbarbados

[ad_2]

Sursa