Scalarea utilizării finanțării islamice pentru infrastructură: MDB pot ajuta

[ad_1]

Utilizarea finanțelor islamice pentru dezvoltarea infrastructurii a atras mai multă atenție recent în încercarea de a maximiza finanțarea pentru dezvoltare

La recentele reuniuni anuale ale Băncii Mondiale și ale Băncii Mondiale de la Bali, Banca Mondială și Banca Islamică pentru Dezvoltare (IsDB) a găzduit un simpozion privind finanțarea infrastructurii islamice, pe baza parteneriatului strategic al instituțiilor. Așa cum rețineți în Mobilizarea finanțărilor islamice pentru infrastructurile de parteneriate public-privat natura specifică a structurilor de finanțare islamică, (PPP)

Cu toate acestea, vedem că există îngrijorări cu privire la utilizarea fondurilor islamice pentru PPP-urile de infrastructură. În cadrul Forumului PPP din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA) din Dubai, în septembrie, am abordat multe întrebări din partea participanților care au inclus experți PPP din sectorul public și privat, liderii unităților PPP guvernamentale MENA, reprezentanții ministeriali de rang înalt din statele Consiliului de Cooperare al Golfului , bancheri, investitori și consultanți

În esență, acestea pot fi reduse la două: Credem că Grupul Băncii Mondiale, cu ajutorul ISDB și alți parteneri de dezvoltare, poate aborda aceste probleme și sensibiliza opinia în legătură cu atractivitatea a finanțării islamice, prin combaterea a două dintre principalele impedimente în desfășurarea sa : lipsa cunoașterii și a capacității și costul mai mare al finanțării islamice .


Un moment oportun

În prezent, confruntăm cu un moment definitoriu în finanțarea dezvoltării. În ultimii ani, comunitatea internațională a recunoscut necesitatea de a strânge toate părțile interesate și potențialele surse de finanțare în slujba dezvoltării; a se vedea Conferința ONU privind finanțarea pentru dezvoltare în Addis Abeba în 2015, adoptarea Agendei de dezvoltare durabilă din 2030 și principiile din 2017 din Hamburg. Aceste eforturi au fost traduse la Grupul Băncii Mondiale prin abordarea maximizării finanțării pentru dezvoltare

Băncile multilaterale de dezvoltare (MDB) pot juca un rol dublu în această abordare: sunt cel mai bine plasate pentru a demonstra țărilor în curs de dezvoltare valoarea a sectorului privat, jucând un rol de construire a podurilor; și MDB-urile pot îmbunătăți profilul de risc / rentabilitate al investițiilor individuale printr-o serie de instrumente — îmbunătățind viabilitatea proiectelor, construind piețe și astfel atrăgând capitalul comercial la un cost mai mic

Rolul pe care Grupul Băncii Mondiale îl joacă în sectorul privat — catalizând resursele pentru guverne și la un nivel mai înalt pentru a crea un mediu favorabil pentru accesul lor — este exact același rol pe care Banca Mondială trebuie să-l aibă în finanțarea islamică și care suntem pe calea noastră de a face.

Există o mare varietate de structuri, instrumente și actori de finanțare islamică care pot fi explorate, care pot funcționa singure sau combinate cu finanțare convențională în structuri mixte.

Consiliul Islamic al Serviciilor Financiare a lansat recent Raportul privind stabilitatea industriei serviciilor financiare islamice 2018, care a constatat că piața de capital islamică a crescut cu 8,3% în ultimul an, valoarea totală depășind acum valoarea de 2 trilioane de dolari.

Construirea gradului de conștientizare și capacitate

și capacitatea părților interesate și un anumit grad de standardizare atât în ​​ceea ce privește accesul la finanțele islamice, cât și la instrumentele utilizate.

Grupul Băncii Mondiale a fost implicat în finanțarea islamică și utilizarea sa în domeniul PPP-urilor pentru infrastructură de ceva timp. rolul jucat în demonstrarea valorii sale. Lecțiile învățate din proiecte finanțate în moduri islamice sau cu o tranșă islamică pot aborda preocupările creditorilor convenționali și pot arăta cu specificitate cum se realizează acest lucru. În acest sens, continuăm să dezvoltăm studii de caz pentru a consolida corpul de cunoștințe despre experiențele în care finanțarea islamică pentru infrastructurile de PPP-uri a avut succes. documentele și contractele devin standardizate, costul mai ridicat al structurării atribuite finanțării islamice se va solda, creând un teren mai echitabil pentru actorii financiari convenționali și islamici. De aceea, echipa noastră elaborează un Ghid de referință pentru PPP-urile de finanțare și infrastructură islamică, un fel de foaie de parcurs.

În timp ce fiecare tranzacție este unică și documentația trebuie să fie personalizată, un nivel de bază al standardizării poate ajuta practicanții financiari islamici să înțeleagă cele mai frecvente aspecte de credit și juridice pe care le pot întâmpina. Ghidul de referință va cuprinde un portofoliu de contracte standardizate și alte documente care să ofere un punct de plecare și un cadru

Rămâi acordat pentru mai multe informații pe ghidul de referință, cu lansarea lui așteptată în 2019. Între timp, vă rugăm să nu ezitați să ne lăsați o notă de mai jos pentru a începe un dialog.

RAPORT: Mobilizarea finanțărilor islamice pentru infrastructură Parteneriate public-privat

Cum finanțele islamice pot stimula dezvoltarea infrastructurii

2018 Dubai MENA PPP Forum: Key takeaways

Pot finanțarea islamică să deblocheze fonduri pentru dezvoltare? Acesta este deja

Un raport în timp util privind mobilizarea finanțării islamice pentru PPP-uri

[ad_2]

Sursa