Rețeta PPIAF pentru a permite finanțarea PPP: o bună guvernare a infrastructurii

[ad_1]


Este nevoie de mult pentru a face un prim parteneriat public-privat (PPP) bine. În ultimele 12 luni, am fost martorii unei încheieri financiare reușite a două PPP-uri de referință: portul Tibar Bay Port PPP — primul pentru Timorul-Leste, una dintre cele mai tinere țări din lume — și proiectul Kigali Water în Rwanda, primul proiect de construire și operare de apă în Africa Subsahariană

Pentru a face aceste proiecte să se întâmple, echipele de lucru, sponsorii și finanțatorii au lucrat remarcabil în medii dificile. Infrastructura consultativă a infrastructurii publice (PPIAF) a câștigat, de asemenea, unele drepturi de înfrângere și o parte din cicatricile de luptă, împreună cu acești actori.

Vezi, înainte ca Tibar Bay Port sau Kigali Bulk Water să fie identificate chiar ca proiecte, au fost deja implementate ca fiind primele instrumente de «de-riscuire». Am sfătuit guvernele cu privire la cele mai bune opțiuni de finanțare a infrastructurii și a dezbătut în dezbateri informate. PPIAF a întărit autoritățile care acordă ajutoare pentru a se asigura că au capacitatea de a gestiona bine procesul și că proiectele nu numai că pot atrage capital privat, ci și pot oferi servicii benefice din punct de vedere social popoarelor lor.

PPIAF vizează ceea ce noi numim » participarea privată la infrastructură.

În cazul Rwandei, PPIAF a fost implicat din 2014, consultând Ministerul Infrastructurii cu privire la restructurarea fundamentală a instituției primare de apă a țării, Corporația de Apă și Sanitare. Acest lucru a fost inainte de a fi mentionate chiar si unele PPP-uri.

Compania, la acea vreme, nu a fost supusa sarcinii grele de a livra pe o gama larga de mandate: apa urbana si canalizare, inclusiv salubritate; alimentarea cu apă din mediul rural a sute de sate împrăștiate pe raioane; gestionarea deșeurilor solide. PPIAF a lucrat cu guvernul în ceea ce privește înghețarea serviciilor de apă urbana și de salubritate, care a avut șansa de a deveni independent din punct de vedere financiar de la finanțarea din partea statului. Am lucrat apoi cu îmbunătățirea performanței sale operaționale. Cu guvernul, am sfătuit cu privire la revizuirile tarifare și la un acord de finanțare între minister, companie și noua agenție rurală pentru apă

Lucrăm cu entități subnaționale pentru a-și susține gestiunea financiară și tehnică pentru a deveni mai riscante de credit.

Punerea la dispoziție a tipului de finanțare pe care PPIAF îl oferă pentru acest tip de muncă este foarte important. Există o puternică corelație directă între riscul suveran și participarea privată la infrastructură (IPP) comparativ cu investițiile străine directe în ansamblu. Volumele PPI cresc cu libertate față de corupție, supremația legii, calitatea reglementărilor și supravegherea terților. Cu alte cuvinte, buna guvernare contează. Acesta este motivul pentru care am dedicat Raportul anual 2018 PPIAF privind tema administrării infrastructurii.

Crearea unui mediu legal, de reglementare și instituțional necesar pentru a cataliza participarea privată în proiectele de infrastructură poate fi adesea dificilă, stabilirea unei astfel de fundații este întotdeauna necesară.

Pentru mai multe informații despre activitatea pe care o susținem, vă invităm să citiți versiunea recentă publicată 2018 Raportul anual


Schimbări subtile, dar semnificative ale investițiilor în infrastructura privată în prima jumătate a anului 2018

Crearea piețelor în Timorul de Est prin intermediul unui port de referință PPP

Mai multe și mai bune servicii de infrastructură: Să analizăm guvernarea;

Cum PPIAF a mobilizat 17,1 miliarde de dolari pentru infrastructură, concentrându-se pe sectorul critic în amonte

Îmbunătățirea accesului la finanțarea datoriei pe bază de piață pentru entitățile subnaționale

[ad_2]

Sursa

Parteneriatul public-privat va adăuga 500 de unități de locuințe în campus
Comitetul pentru Parteneriat Public-privat aprobă un plan inovator de punți