Discuții constructive cu rectorul Academiei de Studii Economice, Primar Budești și directorul IT4BA Incubator

În data de 20 decembrie au fost continuate discuțiile inițiate acum câteva luni privind stabilirea unei colaborări de durată între mediul academic și Autoritățile Publice Locale a fost propusă de dnl Basil Nikas, COO, organizația IGROW. Numărul și diversitatea provocărilor la nivel local depășește capacitățile Autorităților Publice Locale de a identifica soluții în timp oportun.

În cadrul discuției purtate între rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, dnl Belostecinic Grigore, Primar Budești, Nina Costiuc, dnl Tutunaru Sergiu, directorul Incubatorului de Afaceri ASEM și Calestru Iurie, IDEP Moldova s- a ajuns de comun acord la următoarele:

  1. Necesitatea de a intensifica colaborarea dintre mediul academic și Autoritățile Publice Locale, în acest sens fiind conceput un proiect pentru a crea un cadru de cooperare cu beneficii durabile comune în cadrul unui parteneriat dintre Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea tehnică a Moldovei, IGROW, IDEP și Primăria Budești.
  2. Implicarea Academiei de Studii Economice din Moldova în cadrul concursului național lansat de IDEP Moldova și Primăria Budești în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură pentru modelul stației de așteptare a transportului publi. Scopul ar fi să fie conceput modelul tehnic împreună cu colegii Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură, iar modelul sustenabilității economice împreună cu Incubatorul de Afaceri din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.
  3. Creionarea acțiunilor și activităților comune pentru dezvoltare sustenabilă la nivel local, regional și național.

Astăzi a fost o zi importantă pentru perspectiva de construcție a autostrăzii Chișinău-Ungheni.
Inițiativa civică din 18.XII.2012 actuală și azi privind insituirea funcției de manager de proiecte de finanțare externă și internă în cadrul primăriei