Cum este primul PPP al Republicii Kârgâză salvând vieți: o poveste de succes

[ad_1]

Trecerea unei legi de parteneriat public-privat (PPP) este adesea salutată ca un pas important, care permite participarea sectorului privat la infrastructură și servicii publice. Dar aceasta nu garantează că un PPP de succes va fi pus în aplicare, chiar și atunci când nevoia este mare.

Am experimentat această primă intervenție în Republica Kârgâză, unde a durat șase ani de la trecerea legii până în ziua în care țara a deschis prima sa PPP — o clinică de dializă de ultimă oră. Suntem extrem de mândri că am contribuit la acest efort — care răspunde unei nevoi urgente de asistență medicală, demonstrând în același timp că PPP-urile bine concepute, cu angajamentul și sprijinul guvernului, pot aduce atît cetățenii, cît și obiectivele naționale de dezvoltare

Republica este una dintre cele mai sărace țări din Europa de Est și din regiunea Asiei Centrale, dar incredibil de frumoasă. Este înconjurat de munți de până la 7000 de metri înălțime și are al doilea cel mai mare lac salin din lume. Și dacă frumusețea peisajului nu era suficientă, bucătăria din Kyrgyz este delicioasă și ar satisface orice turist. Dar, în calitate de avocați pasionați de asistență medicală, am fost șocați de condițiile teribile de îngrijire a dializei în țară.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, boala renală este o cauză principală de deces în Republica Kârgâză. Doar 20% din pacienții care au nevoie au acces la tratament, ceea ce este riscant; în clinicile publice, până la 80% dintre pacienții dializați suferă de infecții încrucișate, cum ar fi hepatita B și C.

Capacitatea și resursele guvernului nu au fost suficiente pentru a soluționa această problemă, care devenise o prioritate națională — aproape o mie de cetățeni kirgizzi mor în fiecare an din cauza insuficienței renale, cu multe decese prevenite. Dar scepticismul în jurul colaborării cu sectorul privat a însemnat că găsirea unei soluții în sectorul privat se referea la distanță. Într-adevăr, din moment ce legea PPP a fost adoptată în 2012, fiecare încercare de implementare a unui PPP pentru îngrijirea dializei a eșuat. Nimeni nu credea că ar putea fi făcut.

Dar mai mulți oficiali-cheie au fost cu adevărat dedicați atrăgării investițiilor din sectorul privat și expertizei printr-un PPP de asistență medicală inovatoare pentru a satisface necesitatea critică a tratamentului dializei. Echipa de consultanță pentru tranzacțiile cu PPP din cadrul IFC a lucrat îndeaproape cu acești oficiali publici timp de aproape cinci ani pe proiect, împreună cu Meder Ismailov, șeful Departamentului pentru Reforme al Ministerului Sănătății, ca o forță motrice care a creat condiții pentru succes.

cu alți specialiști guvernamentali, a furnizat feedback critic cu privire la cel mai bine pentru țara sa de a îmbunătăți serviciile de sănătate pentru populație, ceea ce a ajutat la îndrumarea noastră de consultanți. A fost foarte plăcut să colaborezi cu astfel de profesioniști. Asistența ca aceasta merge mult pentru a menține impulsul și a accelera progresul, chiar și atunci când perspectivele nu par luminoase.

Efortul a fost semnificativ, dar rezultatele au fost în valoare de fiecare secundă lucrat. Fresenius Medical Care — cel mai important furnizor mondial de servicii de dializă — a câștigat licitația pentru un acord de PPP de 10 ani pentru finanțarea, construirea, echiparea și operarea a patru clinici care vor acoperi 75% din populația țării

. an, prima clinică a deschis porțile la pacienții din Jalal-Abad, un oraș de 100 000 în sud-vest. Un coleg local IFC care a lucrat cu noi la proiect ne-a spus că a fost mutat cu adevărat atunci când a văzut o clădire modernă cu personal excelent și echipament modern într-un oraș rătăcit. Primii pacienți nu-și puteau crede ochii, a spus el, și simt deja diferența cu mai multă apetit și energie. A fost un moment foarte mândru și plin de satisfacție pentru noi toți.

Acest PPP abordează o lipsă la nivel național a echipamentelor și expertizei și va avea un impact enorm asupra serviciilor de sănătate publică din țara respectivă. Se va ajunge, de asemenea, la pacienții din zonele rurale prin introducerea dializei peritoneale, o procedură care se poate face acasă și în prezent nu este disponibilă în Republica Kârgâză. Fresenius oferă oportunități de educație continuă medicilor și asistenților locali, dintre care 80% sunt femei. Acesta va oferi un stimulent semnificativ serviciilor de sănătate publică și va îmbunătăți accesul la asistență medicală la prețuri accesibile și de calitate. Acest proiect nu va îmbunătăți doar calitatea vieții pacientului, ci va salva vieți.

Acesta nu a fost doar primul PPP din țară, ci și primul în Asia Centrală. Suntem extrem de mândri că am făcut parte dintr-o inițiativă care va ajuta direct pe atât de mulți oameni.

Acest proiect PPP a fost finanțat prin Cooperarea de Dezvoltare a Germaniei prin intermediul KfW și sprijinit de Ministerul Federal de Finanțe al Austriei, de Secretariatul de Stat al Elveției pentru Afaceri Economice (SECO) și de Banca de Import-Export din Ungaria

Legate de posturi:

PPP-urile pentru sănătate: o opțiune de politică valoroasă

Aveți nevoie de asistență medicală în India? Meghalaya este locul potrivit pentru dvs.

Crearea unei rețele durabile de diagnosticare a sănătății pentru populațiile cu venituri scăzute în India prin participarea sectorului privat

Factorii de succes în PPP în domeniul sănătății din Elaziğ

în vieți salvate: un parteneriat de pionierat în domeniul sănătății în Bangladesh

[ad_2]

Sursa