Astăzi a fost o zi importantă pentru perspectiva de construcție a autostrăzii Chișinău-Ungheni.

Astăzi a fost o zi importantă pentru perspectiva de construcție a autostrăzii Chișinău-Ungheni. Împreună cu vicepreședinții raioanelor Ungheni, Strașeni și Călărași, mandatați de președinții raioanelor, pe unde ar urma posibil să treacă autostrada dorită am manifestat interesul sincer, deschis, apolitic și cert! TREBUIE! Întrebarea este doar cum?
Am stabilit în cadrul conferinței din 7 decembrie interesul tuturor părților implicate. Scopul Conferinței din data de 7 decembrie a fost să stabilim interesul tuturor părților implicate în rezultatul Îmbunătățirii conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport și IMPACTUL pozitiv durabil asupra sistemului regional economic, ecologic, social, cultural, turism, educație, astăzi a fost să îl confirmăm!
Vom depune efort în perioada exact următoare să aducem acest subiect în discuții, dezbateri și polemici pentru a fi analizate toate pro și contra, iar ulterior având un anumit răspuns din partea societății să ne adresăm autorităților publice, organizațiilor de susținere tehnică din țară și din afară, misiunilor diplomatice și organismelor financiare internaționale pentru suport.
Noi, grupul celor 7 ONG-uri apolitice aducem sincere mulțumiri președinților și vicepreședinților celor 3 raioane Ungheni, Călărași și Strășeni, care au susținut necondiționat inițiativa spre binele oamenilor.
Totodată, pentru a constitui un parteneriat de durată a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între cele 3 raioane pentru inițierea măsurilor în vederea promovării acestui obiectiv important, fiind contrasemnat totodată și de promotorii acestui proiect, cele 7 ONG-uri IDEP Moldova, EcoContact, EcoBiotica, Asociația Patronală a Industriei Turismului, Media Grup Meridian, Renașterea Rurală, Asociația de Dezvoltare a Turismului.