Sindh planifică o companie de rețea în parteneriat public-privat

[ad_1]

Guvernul de la Sindh a anunțat miercuri că va înființa propria companie de rețea în cadrul unui parteneriat public-privat, care va face ca evacuarea energiei electrice curate să fie generată în singurul coridor eolian din regiunea Thatta-Jhimpir din provincie. Ministrul Imtiaz Ahmed Shaikh a făcut anunțul în timp ce vorbea la inaugurarea celei de-a 17-a Conferințe mondiale privind energia eoliană 2018. Asociația Mondială a Energiei Eoliene (WWEA) a organizat conferința de trei zile cu tema «Re-energizarea lumii în curs de dezvoltare»

Shaikh a declarat ca compania de retea propusa ar servi drept piatra de temelie a politicii energetice a guvernului provincial urmarita pentru a valorifica potentialul masiv al provinciei pentru a produce energie electrica curata din resursele sale regenerabile neexploatate de generare a energiei.

Ministrul provincial a declarat ca guvernul Sindh va stabili propria companie de rețea, în spiritul aceluiași spirit de politică, care a fost folosit mai devreme pentru a-și înființa propriul compania de transmisie și expediere pentru transferul energiei electrice de la 100 de megawați de centrala nucleară Nooriabad, care este prima centrală proprie a guvernului provinciei sub regim public-privat de parteneriat, în Karachi

Shaikh a declarat că guvernul provincial a rezervat 60 000 de acri de teren în provincie. «

Totalul a 23 proiecte de energie eoliană au început deja să funcționeze în coridorul Gharo-Jhimpir, în timp ce alte 30-40 de proiecte sunt în diferite stadii de realizare . Ministrul de energie a sperat ca guvernul federal va acorda imediat permisiunea pentru viitoarele proiecte de energie eoliana din provincie. Ministrul a mai spus ca guvernul Sindh va lansa in curand un proiect de energie solara de 100 milioane dolari in provincie, cu ajutorul Bancii Mondiale deoarece acest lucru ar aduce beneficii locuitorilor din zonele off-grid în zonele rurale. «Guvernul Sindh va face tot ce poate face cel mai bine și va lupta împotriva cauzei dvs. pentru a promova utilizarea resurselor de generare curate din țară», a adăugat el. Președintele WWEA, Peter Rae, a sperat că cea de-a 17-a ediție a conferinței mondiale privind energia eoliană va face un drum lung de explorare a potențialului resurselor de energie regenerabilă la nivel global pentru a asigura o lume durabilă și mai bună pentru oameni. Vicepreședintele WWEA Shahid Hamid a declarat că sistemul de transport și distribuție ar trebui să fie acordat sectorului privat pentru a crește generarea de energie electrică curată.

Hamid a declarat că promovarea resurselor energetice alternative este obligatorie pentru promovarea cauzei Pakistanului curat și verde » viziunea primară a actualului guvern federal «. Directorul executiv al AEDB, Amjad Ali Awan, a declarat că proiectele de energie eoliană comandate în coridorul eolian Gharo-Jhimpir generează 1.184 megawați de electricitate curată.

Awan a declarat că actualul guvern ar trebui să urmărească în mod activ obiectivul de a extinde masiv energia regenerabilă sectorul energetic, demonstrând în același timp proprietatea și angajamentul total față de securitatea energetică. Directorul executiv al AEDB a declarat că ar trebui adoptată o politică pe termen lung, solidă și consecventă, care ar trebui să rămână neschimbată în ciuda schimbării regimului, deoarece o astfel de politică ar oferi cadrul necesar pentru acest scop

Secretarul Sindh pentru Energie, Musaddiq Ahmed Khan, timp în care Pakistanul să utilizeze opțiunea de generare a energiei prin intermediul resurselor alternative de energie, deoarece asigură tarife mai mici pentru consumatori și salvează rezervele valutare valoroase. Khan a spus ca este momentul potrivit pentru investitorii potentiali de a introduce optiuni de generare de energie alternativa in beneficiul rezidentilor din zonele off-gri.

Directorul de tara al Asian Development Bank (ADB) din Pakistan, Xiaohong Yang, a informat publicul despre contributia masiva și finanțarea oferită de ADB pentru a consolida sectorul energetic, deoarece acest lucru ar presupune și sprijinirea proiectelor de energie alternativă care vor fi înființate în țară

Sursa: Thenews

[ad_2]

Sursa