Concurs național ? Model de stație de așteptare a transportului public!

Model de stație de așteptare a transportului public! ?
Concurs național
Localitatea Budești în frunte cu primarul Nina Costiuc și IDEP Moldova, în frunte cu Calestru Iurie Vă invită să participați la Concursul național ”Model de stație de așteptare a transportului public!”, vă invită să visați, să creați, să veniți cu idei inovative de stații de așteptare. La fel vă invită să participați la expertiza proiectelor, să votați și să oferiți feedback asupra modelelor propuse de candidați! În concurs sunt invitați să participe arhitecți, profesioniști din domeniul dezvoltării urbane, studenți (arhitectură, design, construcții, transport, urbanism, model economic ș.a.), cetățeni activi, interesați de sate și orașe cu infrastructură modernă.
Partenerii acestui concurs sunt:
1. Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură (pentru modelul arhitectural).
2. Academia de Studii Economice, Incubatorul de Afaceri IT4BA (pentru modelul economic) 
?Perioada desfășurării concursului: 19 noiembrie 2018 — 11 martie 2019.(PRELUNGIT PÂNĂ LA 20 MAI 2019 PENTRU A OFERI ȘANSĂ TUTUROR DORITORILOR DE A PROPUNE MODELE)
 
Regulament?:
1. Prioritate vor avea proiectele inovative din punct de vedere a funcționalității stației (scaune comode și curate pentru călători; colectoare de deșeuri mărunte; gherete și/sau aparate de vending; punct de distribuție WiFi; monitoare sau afișaj pentru informații din actualitatea comunei, pentru sondaje, orarul rutelor, publicitate; grup sanitar (cu plată); sonorizare pentru mesaje de importanță locală sau/și promovare; cameră de luat vederi conectată la pupitru pază sau/și sector de poliție; punct de încărcare a telefoanelor mobile și multe altele). Sunt binevenite proiectele cu elemente anti-vandalizare.
2. Proiectele vor fi prezentate sub formă de imagini (în calitate clară), însoțite de descrierea conceptului și a elementelor funcționale.
3. Modelul stației se va plasa în comentariu la acest mesaj.
4.Toate modelele vor putea fi votate și discutate transparent pe platforma IDEP Moldova.
5. În data de 18 ianuarie în cadrul primăriei Budești se va desfășura un grup de lucru, care împreună cu promotorii proiectului vor analiza modelele propuse și vor desemna câștigătorii.
6. Între 18-24 ianuarie vor fi analizate costurile pentru implementarea proiectelor, iar cel mai optim (din punct de vedere cost-beneficiu) va fi propus spre realizare, cu suportul partenerilor și organizațiilor de susținere tehnică.
7. Noua stație de așteptare va primi numele autorului modelului câștigător, căruia îi vor fi oferite Diplome de onoare din partea localității Budești și IDEP Moldova.
 
Rugăm să ne ajutați să distribuim informația și rugăm să propuneți modele de stații!!!

Accesați pagina de facebook

Conferința Îmbunătățirea conexiunii rutiere a RM la rețeaua internațională de transport.
APELUL SOCIETĂȚII CIVILE PRIVIND ASIGURAREA UNUI CADRU DE DEZVOLTARE FAVORABIL PENTRU TRATAMENT CALITATIV ȘI RETRAGERE DECENTĂ