Costul total al reabilitării QEII va fi de aproximativ 2 miliarde de dolari

[ad_1]

Guvernul de la Nova Scotia a decis sa colaboreze cu o companie privata pentru a inlocui trei cladiri imbatranite in complexul QEII din Halifax, parte a unei reamenajari de 2 miliarde de dolari a sistemului major de spitale din regiunea maritima.

Guvernul McNeil va începe căutarea partenerului în această toamnă, prin emiterea unei cereri de calificare, iar provincia se așteaptă să aibă un acord cu partenerul său selectat în 2020.

Planul inițial a fost acela de a distruge clădirile Centenarului și Victoria General, însă provincia a adăugat de atunci clădirea Dickson la lista structurilor care trebuie înlocuite. Un partener privat ar fi însărcinat cu proiectarea, construirea și întreținerea noilor clădiri care le-ar înlocui.

Decizia de a utiliza un model de parteneriat public-privat se aplică și în cazul unei clinici de ambulatorie care este planificată pentru parcul de afaceri Bayers Lake se adresează pacienților din afara regiunii Halifax. Înlocuirea clădirii Dickson va viziona crearea unui nou centru de îngrijire a cancerului situat la site-ul Halifax Infirmary. Nova Scotia, Autoritatea Sanatatii, Janet Knox, a declarat ca schimbarea este un rezultat direct al consultarii cu personalul care a spus ca pacientii vor primi un tratament mai bun si mai colaborativ daca nu ar fi mutat intre site-urile Victoria si Infirmary, care sunt cateva blocuri de oras apartin.

«Nu pot sa subliniez destul de mult cum de a avea toate serviciile de cancer intr-un singur loc beneficiaza pe toata lumea», a declarat Dr. Drew Bethune, director medical al programului provincial de ingrijire a cancerului, intr-o conferinta de presa de la Halifax. planul «, un salt cuantic in ceea ce priveste modul in care ne gandim si cum oferim servicii de ingrijire a cancerului». Alte parti ale proiectului includ o noua clinica ambulatorie care urmeaza sa fie construita pe site-ul fostei cladiri CBC de pe Bell Road, care va include de asemenea nou centru de îngrijire a ochilor. Faptul că saltul cuantic nu va fi ieftin

Premierul Stephen McNeil a dezvăluit pentru prima dată că, deși va fi un timp înainte ca proiectul să aibă un cost exact, se estimează că toate lucrările — inclusiv cele deja încheiate — va costa aproximativ 2 miliarde de dolari. «Nu am construit ceva de genul asta în provincia noastră într-un timp foarte lung, dacă vreodată». Este unul dintre motivele-cheie pe care guvernul a optat pentru modelul P3, a spus McNeil. Guvernul crede că oferă cea mai mare siguranță pentru ca munca să fie făcută din buget și așa cum este ordonat.

În timp ce toate serviciile de sănătate vor fi livrate în mod public, partenerul privat va avea sarcina de a menține cladirile și de a le aduce înapoi în provincie în 30 de ani în aceeași stare ca și ziua în care se deschid, a spus McNeil. Premierul a spus că P3 oferă guvernului mai multă flexibilitate pentru continuarea cu restul planului său de capital pentru proiecte precum școli și drumuri.

Provincia va plăti 50% din costul proiectului atunci când ajunge la «completarea substanțială» plătiți soldul plăților regulate către partenerul privat în cursul acordului de 30 de ani. Compania de contabilitate Deloitte a realizat un studiu al modelului de parteneriat public-privat și a fost raportat guvernului la începutul acestui an.

Parteneriatele public-privat din alte provincii oferă lecții pentru Manitoba cu privire la ce să nu facă. Deloitte a fost însărcinată cu evaluarea pieței pentru a vedea dacă există vreun interes din sectorul privat pentru înlocuirea clădirilor spitalului. Firma a evaluat meritele utilizării unei abordări conduse de guvern față de un model public-privat pentru construirea și întreținerea clădirilor pe o perioadă de 30 de ani

Provincia a refuzat în mod repetat să transmită acest raport. McNeil declară că raportul va fi lansat odată cu alegerea partenerului privat, deoarece dezvăluirea lui acum ar putea avea un impact negativ asupra procesului competitiv și a negocierilor care au rezultat.

În afară de noul centru de cancer, reamenajarea complexului spital include, de asemenea, cu mai mult de 600 de paturi și 28 de săli de operații, precum și un nou centru de instruire pentru formarea noilor medici și asistenți medicali. In aceasta saptamana, cabinetul a aprobat cheltuieli in valoare de 151 milioane de dolari pentru lucrari de planificare mai detaliata si lucrari de pre-constructie, aducand suma totala de bani aprobata pentru proiect la 350 milioane dolari

Utilizarea parteneriatelor public-privat a intrat sub focul auditorilor generali în Canada. În 2014, auditorul general al Ontario a dezvăluit că parteneriatele public-privat pentru a construi spitale, școli și drumuri din acea provincie au sfârșit să-i mai cheltuiască pe contribuabili.

În decursul unei perioade de nouă ani, parteneriatele au costat cu 8 miliarde dolari mai mult decât dacă gestionate de sectorul public. Chris Parsons, coordonator provincial al Coalitiei de Sanatate din Nova Scotia, a declarat ca exista destule dovezi care sa arate ca proiectele P3 se pot transforma repede in «dezastre».

«Nimeni care nu se rupe vreodata crede ca sunt ruptati, » el a spus. «Dacă te-ai rupt, crezi că ai o afacere bună. Și credem că acesta este un alt caz aici. Fiecare jurisdicție a crezut că ar putea obține o mai bună industrie privată și, în realitate, am văzut depășiri ale costurilor «.

Jason MacLean, președintele Guvernului Nova Scotia și al Uniunii Generale a Angajaților, a criticat această mișcare într-un comunicat de presă joi . «În timp ce suntem bucuroși să aflăm că publicul și membrii noștri, care dau în fiecare zi îngrijire în aceste clădiri, vor avea în cele din urmă facilități sigure și noi pentru a lucra și primi tratament, este profund dezamăgitor faptul că acest guvern a decis să permită companiile private sa profite de sistemul nostru de sanatate publica.

MacLean a remarcat chiar si fostul ministru adjunct al provinciei, Dr. Peter Vaughan, a subliniat provocarile cu abordarea intr-un raport pe care la scris. Expansiunea Spitalului General Dartmouth este, de asemenea, din planul general al guvernului de a reînnoi și extinde rețeaua de sănătate a provinciei.

Lucrările la etajele 3 și 4 ale spitalului au fost finalizate, iar construcția continuă la etajul cinci. Numai contribuabilii finanțează această muncă. Lucrările au fost deja finalizate la Spitalul comunitar Hants, unde a fost deschisă oa doua sală de operație și sala de operații existentă a fost renovată. Guvernul a declarat ca schimbarile de la Windsor vor duce la o interventie chirurgicala suplimentara de 800 de ori pe an.

De asemenea, a fost anuntat joi ca Fundatia QEII se pregateste pentru cea mai mare campanie de sanatate din istoria Atlantic Canada. Lydia Bugden, vicepreședinta fundației, a spus că, deși grupul nu și-a stabilit încă o țintă, se pun bazele și se întâmplă conversații cu donatorii majori. McNeil a declarat că proiectul va necesita un sprijin larg din partea provinciei și va cere, de asemenea, ieșirea în provinciile vecine care utilizează serviciile QEII

Sursa: Cbc

[ad_2]

Sursa