Parteneriatul public-privat din Regatul Unit menit să utilizeze Inteligența Artificială pentru a reduce rata descoperirilor de droguri

[ad_1]

Un proiect de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie a asigurat un grant guvernamental pentru a-și ajuta proiectul de descoperire a drogurilor pe baza inteligenței artificiale (AI). Agenția guvernamentală Innovate UK sprijină proiectul de 1 milion de lire sterline, care este o colaborare între două întreprinderi mici de tehnologie și Medicines Discovery Catapult, o inițiativă guvernamentală.

Proiectul va vedea Optibrium, care creează software pentru îmbunătățirea eficienta si productivitatea descoperirilor de droguri pe baza Intellegens, un spin out de la Universitatea din Cambridge care se concentreaza pe forma specifica a AI numita «adancime de invatare», lucrand cu medicina Discovery Catapult bazata pe nord-vest in urmatorii doi ani, rata de esec înseamnă că 9 din 10 medicamente potențiale nu reușesc undeva între studiile de fază 1 și aprobarea de reglementare, adăugând în mare măsură costurile de creare a unor noi medicamente. Scopul proiectului este de a exploata puterea AI de a invata de la date complexe si de a ghida oamenii de stiinta in proiectarea si testarea unor noi medicamente potentiale si de reducere a ratelor de esec

Descoperirea de droguri genereaza o cantitate uriasa de complexe biologice, chimice, clinice și informații privind siguranța care trebuie colectate, analizate și prezentate într-un mod care să poată fi cel mai bine folosit pentru a lua decizii bazate pe dovezi.

Partenerii de cercetare caută un mijloc de a oferi o perspectivă mai bună asupra modului în care un medicament interacționează cu corpul , îmbunătățirea eficienței și productivității descoperirii medicamentelor. Proiectul va folosi noi metode de învățare profundă pentru a crea o platformă de generație următoare care va prezice mai bine absorbția, distribuția, metabolismul, excreția și toxicitatea noilor candidați la medicamente.

Optibrium a dezvoltat software care ar putea fi combinat cu învățarea profundă a Intellegens , pentru a evalua candidații la medicamente. Scopul este de a imbunatati domeniul de aplicare si fiabilitatea parametrilor de proiectare a medicamentului, moment inaccesibili sau indisponibili, pentru prima data.

Profesorul John Overington, directorul departamentului informatic al Catapultului Discovery Medicines, a declarat: «La Medicines Discovery Catapult aplicam inovatia , care lucrează împreună cu IMM-urile din Regatul Unit pentru a stimula dezvoltarea și adoptarea de noi abordări pentru descoperirea și dezvoltarea timpurie a unor noi medicamente

Această activitate de cercetare și dezvoltare în colaborare ne va permite să facem acest lucru, iar grantul oferit de Innovate UK reprezintă o piatră de hotar importantă pentru promovarea informaticii și a științei datelor. »

Sursa: Pharmaphorum

[ad_2]

Sursa