Guvernele din Malaezia și Singapore semnează acordul de a amâna PPP de tren de mare viteză de 10 miliarde USD

[ad_1]

Guvernele Malaeziei și Singapore au confirmat într-o declarație comună că construcția proiectului Kuala Lumpur-Singapore High Speed ​​Rail (HSR) este suspendată pentru o perioadă până la 31 mai 2020.

Linia feroviară de mare viteză de 350 km , care va reduce timpul de călătorie dintre Singapore și Kuala Lumpur de la patru ore la aproximativ 90 de minute, a fost programat să înceapă să funcționeze până la 31 decembrie 2026.

Suspendarea vine la cererea guvernului din Malaezia. Guvernul a semnat un Memorandum de înțelegere (MoU) pentru a dezvolta proiectul HSR cu omologul său din Singapore în iulie 2016. Cu toate acestea, acest guvern a pierdut alegerile din 2018. (19659002) Proiectarea, construcția, finanțarea și întreținerea întregului material rulant și a mijloacelor feroviare (de exemplu, lucrări de cale ferată, de alimentare cu energie electrică, de semnalizare și de telecomunicații) a fost promovat în mai, , în valoare de 43 miliarde MYR (10,36 miliarde USD), urma să fie efectuată de un partener privat. Declarația comună nu se dezvăluie atunci când va fi reluată licitația lansată în decembrie 2017. Propunerile au avut loc la 28 decembrie 2018.

Declarația nu dezvăluie, de asemenea, costul proiectat de suspendare a proiectului. Acesta afirmă că Malaezia va suporta costurile convenite, ceea ce este semnificativ, deoarece motivul principal al noului guvern pentru suspendarea a fost că proiectul a fost inaccesibil datorită deficitului actual al Malaeziei.

În ciuda faptului că Malaezia a inițiat anularea anterioară a HSR un nou acord cu Singapore stabilește stimulente puternice pentru a evita anularea cu orice preț. Dacă până în 31 mai 2020, Malaezia nu va continua proiectul, țara este obligată să suporte costurile suportate de Singapore începând din decembrie 2016. Potrivit ministrului de transport al țării, aceasta depășește 250 milioane SGD (181,6 milioane USD).

Accentul pe finanțare este clar, iar declarația comună arată că Malaezia și Singapore vor continua să delibereze cea mai bună cale de urmat pentru proiectul HSR, în scopul reducerii costurilor.

Linia feroviară, care este planificată să aibă opt stații și trei servicii de operare, este de așteptat acum să se deschidă până la 1 ianuarie 2031.

Sursa: Infrapppworld

[ad_2]

Sursa