Universitatea din Illinois profesor de inginerie pentru a conduce centrul orasului centrul de inovare din Chicago

[ad_1]

Universitatea din Illinois a reușit să-și îndrume unul dintre propriii profesori pentru a-și îndrepta centrul ambițios public-privat de inovare South Loop, un efort masiv menit să stimuleze dezvoltarea economică și să dea cea mai mare universitate publică o amprentă în Chicago. Sanders, care a condus departamentul de inginerie electrică și informatică din Urbana-Champaign, va supraveghea Institutul de parteneri Discovery, o instituție pentru efectuarea cercetărilor de specialitate în materie de calcul și date mari, alimente și agricultură, sănătate și sănătate, mediu și apă. Sanders va servi ca director interimar, marcând prima poziție de conducere cu normă întreagă pe care universitatea o acordă în mod special pentru lansarea institutului.

«Este o oportunitate o dată pe viață», a spus Sanders. «Sunt entuziasmat de acest efort datorită potențialului incredibil și promisiunii pe care o are pentru dezvoltarea economică și pentru cercetarea inovatoare, care are un impact amplu asupra statului, națiunii și lumii»

Sanders va conduce și va supraveghea toate facultățile și angajarea de personal, construcția, dezvoltarea de programe și noi parteneriate corporatiste și academice. Odată ce este în funcțiune, va angaja peste 100 de membri ai facultății și va găzdui anual peste 2.000 de studenți, spun oficialii.

Sanders a predat la U. of I. din 1994 și a condus departamentul de inginerie chemat din 2014

Sanders a fost, de asemenea, directorul fondator al Institutului de Informații al U. I. și director al Laboratorului Științific Coordonat

Oficialii universității și-au anunțat planurile pentru institutul de inovare în octombrie, cu o aprobare din partea guvernatorului Bruce Rauner, care și-a petrecut cariera pre-politică ca capitalist de risc. Universitatea din Chicago și Universitatea Northwestern au semnat, de asemenea, ca parteneri inaugurali.

[ad_2]

SursaДобавить комментарий