PPP Anulări: Dacă nu schimbați direcția, puteți ajunge acolo unde vă îndreptați (Lao Tzu)

[ad_1]

Într-un blog anterior, am folosit metafora căsătoriei pentru a explora dinamica parteneriatelor public-privat (PPP) ca relații create între două părți, cu așteptări și metode de comunicare foarte diferite.

anulări, ce și de ce — întinderea metaforei căsătoriei.

Cea mai slabă reconciliere este mai bună decât cel mai bun divorț — Miguel De Cervantes Saavedra

Anularea PPP se întâmplă din mai multe motive, dar cele mai des întâlnite ar putea fi numite proiecte » au angajat timpul și efortul de a se pregăti sau de a face proiectul să funcționeze. În mod obișnuit, o parte nu a reușit să efectueze o due diligence adecvată în timpul pregătirii sau licitației proiectului. Poate că au existat negocieri directe, eventual printr-o propunere nesolicitată, mai degrabă decât o ofertă competitivă. În mod alternativ, un ofertant a abordat procesul cu prea multă optimism sau o asemenea competiție care a dus la pierderea fundamentelor proiectului. Uneori, părțile presupun că o ofertă nerealistă poate fi stabilită prin renegociere.

Știți aceste cupluri. Știi asta la nuntă. Gushes despre cât de superba ea este; ea îți spune că era cel mai popular la școală. Când observați că ei au puține lucruri în comun și că se pare că au un interes intens față de unul dintre șoferi — sau nu este capabil să strângă împreună o propoziție care nu implică echipa sa de sport preferată — sunteți viciu pentru fiind împotriva iubirii adevărate. Deși diavolul se află în detaliu, Doar pentru că ați lansat un proces de licitare sau cineva licitează agresiv, nu înseamnă că trebuie să mergeți până la capăt.

În fiecare căsătorie mai veche de o săptămână, există motive pentru divorț. Trucul este să găsească și să continue să găsească motive pentru căsătorie — Robert Anderson

Există adesea alte stresuri care complică PPP-ul, ca atunci când circumstanțele se schimbă uneori dramatic, inclusiv schimbările în cerințele pieței. În unele cazuri, părțile înseși, prioritățile comerciale ale investitorului sau politica guvernului se pot schimba. Contractul PPP nu poate lua în considerare astfel de modificări sau poate să nu includă dispoziții care să permită abordarea durabilă a schimbării sau a renegocierii.

Orice căsătorie este dificilă. Este ușor să te uiți înapoi la jurămintele de căsătorie și să susții că, atunci când spui «pentru bine sau pentru mai rău», nu ți-ai dat seama cât de rău ar putea fi «rău»

Deci acum ce? Un acord de tip prenuptial este în general prevăzut în dispozițiile privind rezilierea contractului, creând un demers evident pentru anularea proiectului din motive mai puțin importante. Dar ambele părți trebuie să se concentreze pe succesul pe termen lung al proiectului. Vor fi vremuri bune și momente grele, reziliența pe termen lung este esențială. Și, da, contractul nu poate fi doar de a face un partid drept sau rău, trebuie să includă dispoziții care să aducă părțile laolaltă atunci când există schimbări sau accentuări, pentru a asigura menținerea spiritului proiectului

Pentru a te divorta pentru ca dragostea a murit este ca si cum ti-ai vandut masina pentru ca nu mai e gasit Diane Sollee

Cel mai rau tip de divort este atunci cand cuplul lasa lucruri mici sa se stinga de ani de zile, sa nu comunice, departe ireconciliabil. Anularile PPP de acest tip sunt comune. Sarcinile neîndeplinite, lipsurile KPI-urilor, încălcările minore sau chiar majore sunt curgate sub covor. Uneori, guvernul preferă să ignore PPP, ca și când nu mai este responsabil pentru serviciu. Uneori, compania de proiect este nervoasă în ceea ce privește sediul corporației sau răspunsul guvernului și încearcă să ascundă problemele pentru a evita vina.

Știți și aceste cupluri. Ei sunt bucuroși să se plângă prietenilor și familiei cu privire la soțul / soția lor, dar nu vorbesc unul cu celălalt. Se pare mai ușor, mai sigur să ignori problemele.

Comunică! Chiar dacă sunt dureroase sau jenante, este mai bine să se abordeze problemele în timp ce acestea sunt mici, în timp ce eșecurile KPI sunt gestionabile, înainte ca frustrarea să se înrăutățească, înainte ca consecințele financiare să necesite implicarea la nivel înalt a corporațiilor și a guvernului. Introducerea unor mecanisme contractuale menite să aducă părțile la un nivel tehnic, apoi ridicate la niveluri mai înalte de management dacă problemele persistă. Dacă părțile nu reușesc, aducă o parte terță — ca un mediator.

Când oamenii divorțează, este întotdeauna o astfel de tragedie. În același timp, dacă oamenii rămân împreună, poate fi și mai rău — Monica Bellucci

Apoi, există capătul opus al spectrului. Uneori anularea este cea mai bună. Atunci când PPP-ul și-a desfășurat cursul, atunci când aranjamentul actual nu mai este capabil să asigure niveluri adecvate de servicii sau să crească eficiența, ar putea fi în valoare de anulări, în ciuda costurilor și întreruperilor. Acest lucru se întâmplă în special în țările cu o istorie îndelungată de PPP-uri, în care sistemele și relațiile sunt de așa natură încât se poate găsi o soluție rezonabilă.


Și asta se întoarce la contract și comunicare. Unii ar putea vedea redactarea unui contract care prevede încheierea anticipată pentru orice eșec ca o slăbiciune — într-adevăr, ca necredință — dar există o forță în deschidere. Părțile trebuie să se poată adapta în calitate de parteneri

[ad_2]

Sursa

MegaProject 1323: Guvernul argentinian creează încredere pentru a finanța proiecte PPP rutiere de 8 miliarde USD
MegaProject 1322: Bahrain to tender US$2 billion metro project next year


Добавить комментарий