1 miliard de dolari PPP de la Rotterdam ajunge la închiderea financiară

Consorțiul De Groene Boog (Green Bow), compus din Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel și TBI (Mobilis, CroonWolter & Dros), a încheiat cu succes acordul de finanțare a proiectului A16 Rotterdam PPP. Costurile totale ale proiectului se ridică la aproximativ 870 milioane EUR (1,03 miliarde USD).

Proiectul implică construirea unei noi autostrăzi de-a lungul periferiei de nord-est a Rotterdamului, al doilea oraș ca mărime din Olanda, care găzduiește cel mai mare port din Europa. Consorțiul va proiecta, construi și finanța autostrada, apoi va gestiona și va întreține 20 de ani.

A16 va face legătura cu N471, Ankie Verbeek-Ohrlaan și Terbregseplein, tăind prin Lage Bergse Bos, unde va fi construit un tunel semi-imers. Se intenționează reducerea congestiei pe autostrăzile care deservesc orașul în prezent, pe autostrada A13 și pe A20.

Banca BNG a dezvăluit că a oferit 67 milioane de euro (79,1 milioane USD) pentru proiect. Este, de asemenea, agentul de împrumut și securitate al proiectului.

Ministerul de Infrastructură și Mediu al Olandei, Rijkswaterstaat, a lansat licitația pentru proiect în decembrie 2016. Cinci consorții au fost pre-calificate, iar trei au fost selectate în iunie 2017. Competiția lui De Groene Boog a inclus echipe conduse de BAM PPP PGGM și Concesiile Sacyr.

Contractul a fost atribuit în martie 2018 și a fost semnat în mai.

Autostrada de 11 km este programată să fie deschisă spre circulație la sfârșitul anului 2023.

Planurile consorțiului preocupă în special mediul înconjurător. Poluarea datorată zgomotului va fi evitată prin folosirea unui asfalt de reducere a zgomotului pe suprafața drumului A16, precum și a barierelor de zgomot și a digurilor de pământ. Drumul va fi încorporat în peisaj cât mai eficient posibil și va fi neutru din punct de vedere energetic timp de 20 de ani.

În plus, consorțiul va reloca zonele învecinate, cum ar fi Terbregseveld, Vlinderstrik și Lage Bergse Bos, și va construi noi căi de ciclism și mers pe jos.

Această închidere financiară este urmată de cea a unui alt PPP rutier major în Țările de Jos. Proiectul PPP de peste 500 milioane euro (639,4 milioane de dolari) a depășit piatra de hotar săptămâna trecută, asigurând datoriile primare de la Banca Europeană de Investiții (BEI), Belfius Bank NV / SA, Copeperatieve Rabobank UA, DekaBank Deutsche Girozentrale, KfW IPEX- Landesbank Baden-Württemberg.

[ad_2]

Soursa