Primul proiect PPP din Norvegia în decurs de peste un deceniu ajunge la închiderea financiară

Skanska a anunțat închiderea comercială și financiară a Rv. 3 / Rv. 25 proiect PPP, care implică finanțarea, proiectarea, construcția, exploatarea și întreținerea unui nou drum național de 25 km între Løten și Elverum, în județul Hedmark, sud-estul Norvegiei.

Acesta este primul proiect PPP care urmează să fie implementat în Norvegia în mai mult de zece ani și este unul dintre cele mai mari proiecte de drumuri care vor fi livrate vreodată în țară. Noul drum va îmbunătăți accesul dintre Oslo și Trondheim, capitala și cel de-al treilea oraș ca mărime din țară.

Administrația Drumurilor Publice din Norvegia (NPRA) a publicat o cerere de calificare (RFQ) în aprilie 2017, după includerea proiectului într-un program PPP rutier anunțat în decembrie 2016. S-au primit șapte răspunsuri. În iunie 2017, NPRA a anunțat o listă scurtă de trei echipe.

Echipa Skanska a fost selectată pentru consorții care conțineau Acciona și Strabag și firme norvegiene de construcții Veidekke și Sundt. Selecția a fost anunțată în martie.

Skanska investește în proiect prin intermediul filialei sale pentru dezvoltarea infrastructurii și a fondului de pensii Skanska Norvegia, ambele deținând 50% din acțiuni.

Contractul PPP va fi în valoare de aproximativ 5,5 miliarde NOK (672,5 milioane dolari SUA), din care 2,6 miliarde NOK (317,9 milioane dolari SUA) se referă la contractul de construcție. În valoare de aproximativ 130 milioane de lire sterline (15,9 milioane USD) se finanțează prin acțiuni și datorii subordonate.

Construcția va începe în al doilea trimestru al anului 2018 și se estimează că va fi finalizată la sfârșitul anului 2020. Durata contractului este de 20 de ani.

[ad_2]

Soursa