«Marea Australia» ar trebui să fie o oportunitate decât o amenințare, spune IPA

Creșterea puternică a populației din Australia — care ar putea avea ca rezultat un supliment de 20 de milioane de locuitori până în anii 2050 — ar putea fi văzută ca o oportunitate de a construi o infrastructură de clasă mondială, nu ca o amenințare, Dar, cu infrastructura din cele trei mari orașe, Sydney, Melbourne și Brisbane, deja întinse spre capacitate, unii cred că trebuie să existe un anumit plafon pentru creșterea populației, inclusiv imigrația, care a devenit un subiect hot-button pentru unii politicieni conservatori, Primul ministru Tony Abbott și Pauline Hanson.

Creșterea vehiculelor electrice și a autoturismelor fără șofer ar putea avea, de asemenea, un impact asupra congestionării, deoarece mai multe mașini fără combustibil au lovit drumul, în timp ce, în același timp, ar putea sufla o gaură în guvern

Înainte de Summit-ul de infrastructură al Australian Financial Review, care începe luni la Sydney, Parteneriatele pentru infrastructură Australia execută șeful ive Adrian Dwyer a spus că o creștere puternică a populației — de la naștere și de peste mări și migrația interstatală — a fost o problemă bună.

Creșterea populației Australiei a fost de 1,6% până la sfârșitul anului trecut, potrivit celor mai recente cifre ale Biroului australian din statistici, conduse de Victoria (2,4%), ACT (1,8%), Queensland (1,7%) și NSW (1,6%)

până în 2056, Melbourne s-ar putea dubla la 9,2 milioane, iar Brisbane va crește de la 2,4 milioane la 5,2 milioane, dacă vor continua nivelurile ridicate de fertilitate, migrație și migrație interstatală. Populația totală a Austriei ar putea crește de la 24 de milioane la 45 de milioane în aceeași perioadă.

«Majoritatea lumii occidentale ar invidia creșterea populației din Australia, deoarece creșterea este o problemă bună», a spus Dwyer. Nu putem fi pasivi cu privire la modul în care ne pregătim pentru această creștere. Trebuie să fim activi și să depășim curba în furnizarea de drumuri, linii de cale ferată, școli și spitale. Nu vom rezolva durerile în creștere ale Australiei, argumentând despre numărul de creștere, în loc de a furniza infrastructura. »

Economistul Saul Eslake a declarat că o creștere puternică a populației ar trebui să inițieze proiecte de infrastructură și activitate economică, dar ultimele decenii au arătat stat guvernele nu au reușit să mențină «înaintea valului», deoarece aversiunea față de datoria publică a dus parțial la o creștere constantă a statelor mari. Pur și simplu, ne-am jucat de capturare «, a spus el.» Poate că nu am avea prea multă presiune asupra infrastructurii, dacă ne ocupăm de infrastructura existentă. Nu este sexy, dar întreținerea este importantă. În al doilea rând, prețurile sunt importante. Nu am avea aceleași probleme cu o infrastructură dacă am fi prețuit-o în mod corespunzător. »

Președintele Comisiei pentru Productivitate, Peter Harris, a declarat luna trecută că Australia trebuie să muște glonțul pentru taxarea utilizatorilor de drumuri în următorii câțiva ani înainte de influența perturbatoare din vehiculele electrice și mașinile mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil suflă un gol în veniturile guvernamentale.

Descriind incapacitatea Australiei de a adopta prețul rutier drept «cel mai mare eșec al timpului meu în infrastructură», dl Harris a declarat că eșecul guvernelor succesive de a vinde ideea de a plăti pentru o călătorie mai rapidă acasă sau de a lucra a fost un motiv-cheie pentru încărcarea de către utilizatori întotdeauna fiind lăsat în coșul «prea tare»

Conceptul de «mare Australia» a împărțit politicienii de ani de zile. Fostul premier al NSW, Bob Carr, a declarat odată «Sydney a fost plin», în timp ce dl Abbot a spus că calitatea vieții Austriei ar fi îmbunătățită dacă nivelul imigrației ar fi redus la jumătate. Suporterii creșterii populației susțin că un program de migrație orientat către migranți declanșează o activitate economică

. În orice caz, există mai multe drumuri, poduri și tuneluri care vor fi construite pentru a face față populației în creștere. Unele state, cum ar fi NSW, dispun de fonduri pentru a putea lansa programe de infrastructură de mari dimensiuni, mulțumită bonanței sale de vânzări de energie electrică de 20 de miliarde de dolari, ceea ce le-a permis să finanțeze un plan de infrastructură de 80 miliarde dolari în următorii patru ani [19659003] Chiar si inca, unii s-ar intreba daca guvernul Berejiklian nu a facut suficient de mult pentru a inrautati problema traficului, cu blocaje cheie in intreaga retea rutiera.

Victoria si-a facut, de asemenea, intr-un program de infrastructura de 13,7 miliarde de dolari anul financiar, iar guvernul muncii aduce, de asemenea, sectorul privat pentru a contribui la modernizarea a 13 drumuri arteriale din suburbiile de nord și sud-est ale Melbourne printr-un parteneriat public-privat

. Queensland, nu dispun de flexibilitatea fiscală pentru finanțarea proiectelor de infrastructură cu cheltuieli mari, date fiind opoziția față de vânzările de active, ceea ce le-a lăsat excluse din administrația federală

Proiectul de infrastructură nr.1 al guvernului Palaszczuk, care este de 5 miliarde de dolari, a căzut pe planul de desen pentru aproape 10 ani, guvernul federal liberal refuzând să-l finanțeze deloc, (19659003) Guvernul Turnbull a alocat o cheltuială de 75 de miliarde de dolari pentru infrastructură în următorii 10 ani în bugetul de luna trecută, incluzând 24,5 miliarde de dolari în finanțare nouă. Dar cifra din titlu include un număr de injecții potențiale de capital în proiecte, cum ar fi link-ul feroviar de aeroport de la Melbourne de 5 miliarde de dolari, care permite trezorierului Scott Morrison să-și ia cheltuielile în afara bugetului și să îmbunătățească linia de fund

. Dar IPA a spus că » bugetul de infrastructură va duce la o reducere de 2 miliarde de dolari în următorii patru ani, spunând că ar fi trebuit să revină în buget pentru infrastructură 10,7 miliarde de dolari pentru a face față unei populații în creștere și orașelor aglomerate.

[ad_2]

Sursa