Da, ele pot: IMM-urile care acoperă deficitul de infrastructură în țările instabile

În războiul sfâșiat după 1991, Somalia, apa curgătoare era o marfă rară, spre nenorocirea a milioane de oameni. Membrii comunităților locale s-au ridicat cu ocazia consorțiului de companii care «au pus bazele» pentru a umple deficitul de provizii pentru apă. Opt parteneriate public-privat (PPP) au fost formate prin intermediul acestor consorții, beneficiind de 70.000 de persoane în regiunile Puntland și Somaliland din țară.

După cum sa demonstrat în cazul Somaliei, nevoile de infrastructură sunt substanțiale în contextul fragilității, al conflictelor și al violenței (FCV) — în special în ceea ce privește refacerea și reconstrucția în zonele sfâșiate de război. Cu toate acestea, adesea, fondurile din sectorul public sunt insuficiente pentru a răspunde unor astfel de nevoi, însoțite de lipsa de interes din partea firmelor mari din sectorul privat, care poate nici măcar nu se află la fața locului.

În lumina acestei realități neobișnuite a FCV, echipa Orientului Mijlociu și a Africii de Nord din cadrul guvernării Băncii Mondiale Soluții de practici globale și Grupuri de inovații în domeniul achizițiilor a elaborat un set de instrumente pentru a ajuta factorii de decizie politică și alte părți interesate să creeze un mediu favorabil pentru IMM (19459002) Prin evidențierea provocărilor și a soluțiilor care să permită participarea IMM-urilor la proiecte de infrastructură, în diverse capacități, eventual inclusiv prin finanțare, setul de instrumente completează și Finanțarea Maximizării pentru Dezvoltare a Băncii Mondiale (19459002) MFD) abordarea pentru mulțimea de investiții din sectorul privat și finanțarea netradițională pentru a îndeplini lacunele de infrastructură critică

Setul de instrumente se bazează pe lecțiile învățate în studii de caz din viața reală, date, răspunsuri la un sondaj al părților interesate, perspective ale factorilor de decizie de la FCV contextele și experiențele organizațiilor internaționale și ONG-urilor care au aruncat o lumină asupra cheii provocări și soluții în facilitarea rolului IMM-urilor. Diferitele tipuri de posibile participări ale IMM-urilor prezentate în setul de instrumente pot contribui la realizarea obiectivelor de recuperare umanitară, în timp ce factorii de atenuare contribuie adesea la fragilitate și la conflicte, cum ar fi lipsa serviciilor publice critice și absența unei dezvoltări favorabile incluziunii. Astfel, studiile de caz, inclusiv din Benin, Mali, Mozambic, Rwanda, Somalia și Cambodgia, prezintă o varietate de provocări și soluții care oferă lecții neprețuite pentru crearea unui mediu favorabil pentru organizarea publicului bazat pe IMM-uri — inițiative private în infrastructură. Aceste studii de caz relevă o gamă largă de factori legați de dimensiunea legală, instituțională, politică, consolidarea capacităților, financiare și alte aspecte relevante pentru participarea IMM-urilor, așa cum este ilustrat în tabelul 1. De asemenea, ele indică importanța susținerii și implicării susținute a donatorilor suport tehnic și financiar

Tabelul 1: Lecții de studiu de caz

La un atelier global desfășurat la Beirut, factorii de decizie politică și practicienii din medii fragile din întreaga lume și-au confirmat credința în valoarea incluziunii IMM-urilor în proiectele de infrastructură. De asemenea, ei și-au dezvăluit disponibilitatea de a aborda o serie de provocări pentru a permite proiectelor de furnizare a infrastructurii bazate pe IMM-uri, dincolo de dimensiuni politice, instituționale, juridice și de capacitate / financiară. În special, participanții au remarcat faptul că donatorii pot contribui la acest obiectiv, cum ar fi angajarea și sprijinul în programele de consolidare a capacităților și de garantare financiară, inclusiv în IMM-uri în proiecte donatoare, susținerea și sensibilizarea, consolidarea modelelor de gestionare, furnizând resurse cheie, cum ar fi bazele de date ale IMM-urilor.Mergând înainte, utilitatea practică a setului de instrumente va fi exploatată prin operaționalizarea acestuia în anumite regiuni ale țării FCV în cadrul proiectelor Grupului Băncii Mondiale, precum și în cadrul proiectelor susținute de alți donatori. Astfel, setul de instrumente va contribui la facilitarea accesului la serviciile de infrastructură critică esențiale pentru redresarea durabilă și dezvoltarea incluzivă.

Asigurarea infrastructurii esențiale în statele afectate de fragilitate, conflicte și violență: participare — finanțat de Facilitatea consultativă pentru infrastructura publică-privată — poate să asiste factorii politici și practicieni în guvern pentru a crea un mediu favorabil pentru IMM-uri (cum ar fi PPP-urile) în țările afectate de fragilitate, conflicte și violență, generând astfel beneficii pentru furnizarea de servicii esențiale, recuperarea și reconstrucția, crearea de locuri de muncă regionale, creșterea IMM-urilor și competitivitatea și prosperitatea comună. Conținutul acestui blog nu reflectă neapărat punctul de vedere al Grupului Băncii Mondiale, al consiliului de directori executivi, al personalului sau al guvernelor pe care le reprezintă. Grupul Băncii Mondiale nu garantează exactitatea datelor, constatărilor sau analizelor din acest post.

[ad_2]

Sursa