Parcul Industrial Balakhani este un exemplu de succes al parteneriatului public-privat din Azerbaidjan

[ad_1]

Parcul Industrial Balakhani este un exemplu de succes al parteneriatului dintre stat și sectorul privat din Azerbaidjan.

Expertul și economistul Fuad Alizade au făcut remarcă în timpul unui tur de presă la parcul industrial organizat de Ministerul Economiei din Azerbaidjan pe 2 iunie.

Participanții la turneul de presă s-au familiarizat cu lucrările de ameliorare desfășurate în localitatea Balakhani de către Tamiz Shahar OJSC, au vizitat depozitul de deșeuri menajere solide, precum și instalațiile de sortare și incinerare a deșeurilor menajere solide.

«Vedem cum producatorii locali produc productia la costuri minime cu sprijinul statului. Acesta este un exemplu de succes al parteneriatului public-privat. Statul sprijină dezvoltarea sectorului privat. Toată lumea câștigă de la ea. Companiile dezvoltă, plătesc impozite către bugetul de stat, producția industrială crește și se creează noi locuri de muncă «, a spus Alizade.

Președintele Centrului pentru Dezvoltare Economică și Socială din Azerbaidjan, expertul Vugar Bayramov, la rândul său, a declarat reporterilor că crearea parcurilor industriale, cum este cea din Balakhani, promovează dezvoltarea industrială în Azerbaidjan, înlocuiește importul și previne ieșirea de valută străină din țară. El a adăugat că activitatea parcurilor industriale contribuie la deschiderea de noi locuri de muncă.

Parcul Industrial Balakhani a fost creat după decretul președintelui Ilham Aliyev din 28 decembrie 2011. Deschiderea Parcului a avut loc la 22 septembrie 2017. Societatea de administrare a Parcului Industrial Balakhani, având o suprafață de 7 hectare, este Tamiz Shahar OJSC .

În prezent, numărul de locuitori ai parcului este 11. Cinci întreprinderi sunt deja în funcțiune, iar alte șase vor începe în viitorul apropiat. Cei cinci rezidenți sunt angajați în reciclarea uleiului de motor uzat, a sticlelor de plastic uzate, a produselor din hârtie și carton, a deșeurilor de materiale plastice și a deșeurilor de burete.

Volumul investițiilor realizate de rezidenți în parc este de 18,8 milioane de dolari, iar în prima etapă au fost create aproximativ 400 de locuri de muncă permanente.

Sursa: azernews

[ad_2]

Sursa