Închiderea financiară pentru PPP de 640 milioane dolari SUA

BAM PPP a anunțat că proiectul PPP Aflouddijjk PPP în Olanda a ajuns la o închidere financiară. Valoarea contractului proiectului este de 550 milioane EUR (638,4 milioane USD).

După cum sa raportat pe această platformă, BAM PPP a fost premiat proiectul în luna februarie a acestui an, în consorțiu cu Van Oord și Rebel. Ea implică întărirea unei șosele de 32 km, lățime de 90m, situată la 7,25m deasupra nivelului mării. Afsluitdijk a fost construit între 1927 și 1932.

Datoria de nivel înalt va fi asigurată de Banca Europeană de Investiții prin intermediul mecanismului său de finanțare structurată. Finanțarea este garantată de Fondul european pentru investiții strategice (EFSI), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa al Comisiei Juncker.

Alte facilități vor fi oferite de Belfius Bank NV / SA, Cooberperageve Rabobank U.A., DekaBank Deutsche Girozentrale, KfW IPEX-Bank GmbH și Landesbank Baden-Württemberg.

Proiectarea, construcția și întreținerea pe termen lung a armăturilor vor fi finalizate de BAM Infra și Van Oord Nederland. Consorțiul va utiliza «blocuri Levvel», elemente de beton inovatoare care au fost dezvoltate special pentru Afsluitdijk.

Pe lângă consolidarea și ridicarea șoselei, consorțiul va extinde locurile de drenare și va construi două stații mari de pompare, astfel încât să se poată scurge suficientă apă chiar și atunci când nivelul mării este ridicat. Aceasta va lărgi, de asemenea, benzile de urgență ale autostrăzii care utilizează șoseaua — A7 și construiește un traseu de ciclism pe latura mării Wadden.

Rebel este consilierul financiar al consorțiului. Alți consultanți implicați includ consilierii juridici De Brauw Blackstone Westbroek și BDO LLP ca auditor de model. Nauta Dutilh (legal), Atkins (tehnic) și AON Global Risk Consulting (asigurare) au sfătuit creditorii.

[ad_2]

Soursa