400 de milioane de dolari pentru autostrada PPP din Myanmar

Ministerul Construcțiilor al Guvernului Myanmar a publicat o cerere de exprimare a interesului (RFEOI) pentru proiectul Yangon Expressway, în căutarea unor părți interesate de proiectare, inginerie, finanțare, construcție, exploatare și întreținere a unei autostrăzi de 47,5 kilometri în Yangon cel mai mare oraș din țară, situat pe coasta de sud.

Calea de autostradă cu șosea cu patru coridoare este de așteptat să se conecteze la Downtown Yangon, Yangon Port, Aeroportul Internațional Yangon, Parcul Industrial Mingalardon și autostrada Yangon-Mandalay. Construcția va dura doi până la trei ani.

Acesta este primul proiect PPP de la Greenfield din Myanmar.

Ministerul intenționează să selecteze un partener privat printr-o licitație competitivă internațională, care urmează să înceapă la sfârșitul acestui an. Ministerul a dezvăluit că structura proiectului nu este fixă ​​- poate fi oferită în secțiuni.

În ianuarie, Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, a semnat un acord de consultanță pentru a sprijini guvernul din Myanmar în ceea ce privește licitațiile și implementarea proiectului. Compania își propune să atribuie contractul la începutul anului 2019.

IFC a estimat că investiția totală necesară este cuprinsă între 350 și 400 milioane USD.

Termenul limită pentru prezentarea expresiilor de interes este 29 iunie 2018. Pentru mai multe informații, consultați oportunitatea de afaceri.

Acest RFEOI urmează o serie de evoluții care sporesc prevalența PPP-urilor în Myanmar. În luna februarie a acestui an, au fost atribuite două contracte de PPP.

Myanmar Railways a selectat un consorțiu care conține Oxley Holdings, Min Dharma Company și Sino Great Wall Company pentru a face upgrade la Yangon Central Railway Station, construită la începutul anilor 50, la un nou centru de transport central pe bază de construcție, operare, transfer (BOT). De asemenea, compania de investiții First Myanmar și JCDecaux au primit un contract BOT pentru a dezvolta 500 de stații de autobuz în Yangon.

[ad_2]

Soursa