RFQ eliberat pentru o autostradă de 77 km în Uganda

Autoritatea Națională pentru Drumuri din Uganda (UNRA) a emis o cerere de calificare (RFQ) pentru proiectul PPP pentru autostrada Kampala-Jinja. Aceasta implică proiectarea, construcția, finanțarea, exploatarea și întreținerea unui acces rapid limitat la autostrada dintre orașele Kampala, capitala și Jinja.

Autostrada 77 km este destinată să devină coloana vertebrală a rețelei rutiere naționale și punctul de intrare principal al mărfurilor în Uganda și pentru tranzitul către Rwanda, RDC și Sudanul de Sud. Acesta va face parte din coridorul comercial nordic de la Mombasa din Kenya până la Kigali din Rwanda, care servește ca o legătură comercială cu marea pentru țări terestre cum ar fi Uganda, Rwanda și RDC.

Proiectul se licitează în două loturi separate. «Lotul 1» acoperă o secție de 35 km de autostradă de la Kampala până la Namagunga și un ocol de 18 km la sud de Kampala. «Lotul 2» acoperă o secțiune de 41 km de autostradă de la Namagunga până la Jinja.

UNRA nu a prezentat estimări oficiale privind costurile. Mass-media locale folosesc benchmark-ul de peste 1 miliard USD. Acest lucru are sens, având în vedere că participanții eligibili trebuie să fi avut o cifră de afaceri anuală egală cu sau mai mare de 1,5 miliarde USD pentru fiecare dintre ultimele trei exerciții financiare.

Banca Africană de Dezvoltare (AFDB), Agence Francaise de Dezvoltare (AFD) și Uniunea Europeană (UE) au în vedere acordarea de finanțare și sporirea creditului pentru dezvoltarea lotului 1, care poate ajunge la 400 milioane USD.

Perioada de concesiune este de 30 de ani. La sfârșitul perioadei, proprietatea asupra autostrăzii va fi transferată către UNRA.

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor de calificare (SOQ) este 23 iulie 2018. UNRA intenționează să emită o solicitare de propuneri (RFP) pentru respondenții calificați în octombrie 2018. În urma unei perioade de dialog competitiv, licitațiile finale vor fi depuse în mai 2019, scopul de a realiza încheierea comercială cu ofertantul câștigător în noiembrie 2019.

Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, este consilierul principal al UNRA în materie de tranzacții pentru proiect.

Furnizarea proiectului ca parteneriat public-privat face parte din Planul național de transport național 2008-2023, care stabilește dezvoltarea unei rețele rutiere naționale prin PPP-uri, favorizată de guvern din cauza livrării de active și a întregului termen lung luarea în considerare a operațiunilor și a întreținerii. În plus, proiectul face parte dintr-o inițiativă de integrare regională de îmbunătățire a comerțului în cadrul comunității din Africa de Est mai largă.

[ad_2]

Soursa