Republica Cehă lansează licitație pentru PPP de 1 miliard de dolari SUA

[ad_1]

Ministerul Transporturilor al guvernului Republicii Cehe a lansat licitația pentru finalizarea autostrăzii D4, care circulă de la șoseaua de centură exterioară din Praga, capitala, până la Písek, un oraș la sud-vest. Valoarea estimată a contractului PPP este de 24,9 miliarde CZK (1,15 miliarde USD).

Ofertantul câștigător va proiecta, construi, finanța, opera și întreține secțiunea neterminată a autostrăzii între intersecția Háje și extinderea Mirotice și va opera și va menține infrastructura rutieră existentă de la intersecția Skalka-Příbram cu Háje și de la Mirotice la intersecția Krašovice în afara orașului Písek. Secțiunea care leagă Praga de Skalka nu va fi acoperită de contractul PPP.

Secțiunea greenfield a proiectului acoperă aproximativ 32 de kilometri în total. Cele două secțiuni brownfield împreună acoperă aproximativ 16 km.

Ministerul invită părțile interesate să depună cereri de participare și au stabilit un termen limită în iulie 2018. În octombrie 2018, susținătorii selectați vor fi invitați să participe la «dialog competitiv». Ministerul are în vedere încheierea acestuia în aprilie 2019, urmată de o invitație de a prezenta propuneri. Licitațiile vor fi scadente în mai 2019, cu selectarea unui concesionar și acordarea contractului în luna iulie.

Ministerul își propune să utilizeze dialogul competitiv este de a identifica o soluție în ceea ce privește structura și natura parteneriatului public-privat care să răspundă cel mai bine necesităților sale. Acesta se va baza pe un proiect de acord de concesiune, pe care participanții îl vor primi împreună cu invitația de participare.

De exemplu, dialogul competitiv va stabili mecanismul prin care concesionarul va fi compensat. Ministerul intenționează să utilizeze plățile de disponibilitate, dar nu a stabilit parametri specifici.

Dialogul competitiv nu este un proces de selecție — Ministerul nu va reduce treptat numărul de proiecte depuse în perioada de dialog. Toți participanții vor fi invitați să prezinte propuneri pentru proiect.

Pentru a fi eligibili, ofertanții trebuie să fi avut o cifră de afaceri anuală minimă de 2 miliarde de coroane (92,5 milioane USD) pentru ultimele trei exerciții financiare.

Proiectul a fost în curs de dezvoltare de peste trei ani. Guvernul a început să caute servicii de consiliere în iunie 2015; contractele nu au fost acordate până în luna noiembrie a anului trecut. Česká spořitelna, cea mai mare bancă din Republica Cehă, consiliază Ministerul în probleme financiare; White & Case oferă consultanță juridică, iar Obermeyer este consultant tehnic.

[ad_2]

Soursa