Spania anunță licitație pentru concesionarea drumurilor de 640 milioane USD

[ad_1]

Ministrul Lucrărilor Publice al guvernului spaniol a anunțat că autostrada A-73 va fi finalizată printr-o concesiune de «taxă de umbră» în valoare de 534,8 milioane EUR (637,54 milioane USD). Autostrada de 71,4 kilometri va face legătura între Burgos și Aguilar de Campoo, orașe din regiunea Castilia și León din nord-vestul Spaniei.

Contractul de concesiune de 30 de ani va acoperi construcția tuturor secțiunilor în curs, precum și întreținerea și conservarea întregului drum. O secțiune de 10 km între Burgos și Ubierna a fost deschisă traficului în 2013.

Un sistem de taxare a umbrelor implică autoritatea contractantă care plătește taxe de utilizare, mai degrabă decât utilizatorii efectivi ai drumurilor. Aceasta înseamnă că despăgubirea concesionarului depinde de numărul de utilizatori ai drumurilor.

Se crede că sunt necesare 358 milioane EUR (427,41 milioane USD) pentru construirea celorlalte secțiuni; 167 milioane EUR (199,38 milioane USD) ar trebui investite în întreținerea și conservarea drumurilor; 5,6 milioane EUR (6,68 milioane USD) pentru plata exproprierilor; 3,7 milioane EUR (4,41 milioane USD) pentru conservarea patrimoniului cultural și 0,4 milioane EUR (0,47 milioane USD) pentru planul de monitorizare a mediului.

În prezent, cea mai rapidă rută dintre Burgos și Aguilar de Campoo durează în medie 54 de minute pentru a călători. A-73 va reduce acest timp de călătorie la 41 de minute. De asemenea, va crește fluxul de trafic între orașe, care va merge de la 4.300 la 8.100 de vehicule pe zi.

Deși ministrul nu a specificat niciun termen pentru elaborarea proiectului sau a licitației pentru contractul de concesiune, el a dezvăluit că Guvernul speră că construcția va începe anul viitor.

Luna viitoare, Ministerul va publica studiul de fezabilitate al proiectului pentru comentarii publice. Odată ce toate problemele ridicate sunt soluționate, contractul de concesiune va fi oferit.

[ad_2]

Soursa

Trei criterii pentru clasificarea mai bună a PPP-urilor în Africa
Consilierii au anunțat pentru Arabia Saudită primul transport terestru PPP