Guvernul britanic aprobă PPP tunel în valoare de 1 miliard GBP în Londra

[ad_1]

Departamentul pentru Transporturi (DfT) al guvernului Marii Britanii a aprobat proiectul PPP Tunel Silvertown. Aceasta implică construirea unui tunel rutier dublu cu 1 km sub râul Tamisa, care leagă Silvertown, pe malul nordic al râului, până la nordul Greenwich, în estul Londrei. Se estimează că va costa 1 miliard GBP (1,36 miliarde USD).

DfT a acordat pentru proiect proiectul de autorizare a dezvoltării (DCO), care permite construcția să înceapă anul viitor. Tunelul este programat să se deschidă traficului în 2023.

Tunelul este conceput ca o alternativă la tunelul Blackwall, conexiunea existentă dintre Insula câinilor și Peninsula Greenwich. Utilizatorii se confruntă în mod regulat cu întârzieri de 20 de minute sau mai mult în timpul orelor de vârf, ceea ce duce la pierderea anuală de aproximativ un milion de ore în cozile de așteptare și costul economiei estimate la 10 milioane GBP (13,57 milioane USD). Atunci când incidentele fac ca tunelul să se închidă temporar, cozile lungi de 5 km se pot forma în mai puțin de șase minute.

Ordinul ar trebui să permită acordarea mult așteptată a contractului PPP. După cum sa raportat pe această platformă, licitația de proiectare, construire, finanțare și întreținere a proiectului a fost lansată de Transport for London (TfL) în octombrie 2016. Trei consorții au fost selectate în martie 2017.

Decizia guvernului privind DCC a fost inițial programată pentru a fi anunțată în octombrie 2017. Frustrarea a fost evident simțită la întârziere — una din consorțiile shortlisted a scos din licitație la începutul acestui an.

TfL a declarat că acum își propune să confirme un ofertant preferat în iarna 2018 și să atribuie contractul la începutul anului 2019, astfel încât construcția să poată începe mai târziu anul viitor.

DCO a primit numeroase condiții. Mai mult de 20 de autobuze trebuie să călătorească în tunel pe oră, iar ofertantul câștigător trebuie să obțină permisiuni de construire pentru a transporta materiale de construcție pe râu. TfL trebuie, de asemenea, să obțină o licență de substanță periculoasă de la consiliul din Greenwich, datorită tunelului care se desfășoară în apropierea unei instalații de stocare chimică potențial periculoasă din Peninsula Greenwich. Obținerea acestor consimțăminte poate întârzia deschiderea tunelului.

TfL va finanța plățile de disponibilitate care vor fi efectuate către concesionar odată ce tunelul este operațional printr-o taxă de utilizator atât la noul tunel, cât și la tunelul Blackwall. Nivelul exact de încărcare pentru diferitele tipuri de vehicule care utilizează tunelul va fi decis mai aproape de data de deschidere.

[ad_2]

Soursa

Consilierii au anunțat pentru Arabia Saudită primul transport terestru PPP
DPR revizuit pentru proiectul feroviar metrou Surat, care va fi aprobat în această lună