MSC va dezvolta un terminal de containere în Abu Dhabi pentru 1 miliard USD

[ad_1]

Porturile Abu Dhabi au semnat un acord de concesiune de 30 de ani cu compania mediteraneană de transport maritim (MSC), cu sediul în Elveția, pentru a stabili un nou terminal de containere la portul Khalifa. Situat la 60 km est de centrul orașului, portul este portul de apă adâncă a Abu Dhabi. A fost inaugurată în decembrie 2012.

Acordul de concesiune îi obligă pe MSC să crească numărul de macarale de la o navă la alta de la 12 la 25 din unele dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din lume, în următorii doi ani. În plus, MSC va adânci porturile portului, făcând portul Khalifa primul port din regiune capabil să primească cele mai mari nave maritime din lume care se specializează în transportul de mărfuri în vrac.

MSC va investi un total de 4 miliarde AED (1,1 miliarde USD) pe durata contractului de concesiune în echipamente operaționale.

Acest acord urmărește achiziționarea de către Abu Dhabi Ports a proprietății depline a terminalului de containere existent în port. Un contract de concesiune de 30 de ani pentru operarea și administrarea terminalului a fost acordat unei societăți mixte care cuprinde autoritatea, compania de investiții Mubadala și managerul fondului de infrastructură Mubadala Infrastructure Partners în 2012. Luna trecută, a fost anunțat că ADP achiziționează ceilalți acționari pentru o sumă nedezvăluită.

În următorii cinci ani, capacitatea a două terminale de containere de la portul Khalifa este de așteptat să crească la peste 8,5 milioane de TEU anual. Porturile Abu Dhabi intenționează să dezvolte un port regional în port.

Noul terminal de containere reprezinta una dintre investitiile strategice ale MSC ca una dintre cele mai importante linii de transport maritim de containere din lume. MSC intenționează să treacă treptat o parte din manipularea containerelor din regiune în portul Khalifa, începând din iulie 2018. Aceasta va crește capacitatea portului Khalifa de la 2,5 milioane TEU în 2017 la 5,3 milioane de TEU până în 2020, devenind unul dintre primele 25 de porturi la nivel mondial în manipularea containerelor, la începutul anului viitor.

[ad_2]

Soursa