Noua Zeelandă va licita un proiect de transport feroviar de 4 miliarde de dolari, după o propunere nesolicitată

[ad_1]

În urma unei propuneri nesolicitate, Cabinetul Noii Zeelande a fost de acord să liciteze Proiectul Rail Rail din Auckland.

Aceasta implică dezvoltarea a două linii de cale ferată ușoară care vor lega cartierul central de afaceri din Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, situat pe insula de nord a țării, până la aeroport și regiunea de nord-vest. Se estimează că aceasta va costa 6 miliarde NZD (4,18 miliarde USD).

Sistemul feroviar ușor va fi accesibil pentru peste 50.000 de gospodării și va putea transporta 11.000 de navetiști pe oră. Planul de transport de 10 ani, anunțat recent, pentru Auckland, a alocat suma de 1,8 miliarde de dolari (1,25 miliarde dolari SUA) pentru finanțarea proiectelor, cu opțiunea de a asigura investiții private.

Propunerea nesolicitată a fost transmisă luna trecută de Fondul Superioară pentru Noua Zeelandă. Fondul de pensii în valoare de 38 de miliarde de dolari (38,5 miliarde de dolari SUA) propune proiectarea, construirea, finanțarea și operarea proiectului cu CDPQ Infra, o filială deținută în totalitate de CDE (Caisse de Dépôt et Placement du Québec). Alți membri pot fi adăugați în consorțiu în viitor.

Oferta va acoperi atât orașul până la Mangere (cea mai apropiată suburbie a aeroportului), cât și orașul până la liniile nord-vest. Va explora o serie de opțiuni posibile de achiziții, finanțare și de livrare a proiectelor și va fi realizată de Agenția de Transport din Noua Zeelandă. Agenția nu a dezvăluit încă un program.

CDPQ este unul dintre cei mai importanți administratori de fonduri instituționale din Canada, cu active în valoare de 238,2 miliarde USD, și dispune de o vastă experiență în dezvoltarea infrastructurii și a investițiilor la nivel global. CDPQ Infra este responsabilă pentru dezvoltarea, construirea și exploatarea rețelei feroviare ușoare de 67 de km de Montreal.

NZ Super Fund a investit în Noua Zeelandă aproximativ 5 miliarde de dolari (3,48 miliarde USD), iar în jur de 760 milioane de dolari (529,6 milioane de dolari SUA) au investit în infrastructură la nivel global.

[ad_2]

Soursa