Departamentul pentru Transporturi din Marea Britanie lansează sondarea pieței pentru PPP-urile feroviare multi-miliarde care implică Aeroportul Heathrow

[ad_1]
Departamentul guvernului britanic pentru transporturi (DfT) a publicat anunțuri de informare prealabilă privind evenimentele de piață pentru două proiecte feroviare — Linkul feroviar occidental către Heathrow (WRLtH) și legătura feroviară sudică cu Heathrow (LOT). Heathrow este un aeroport internațional major — cel de-al doilea cel mai aglomerat din lume — situat la 23 km vest de Londra.

Proiectul WRLtH implică dezvoltarea unei noi linii de cale ferată propusă între linia principală Great Western din zona Langley din Berkshire, județul la vest de Londra și Terminalul 5 al aeroportului Heathrow. DfT dorește să exploreze prin piață sondarea apetitului pentru investiții și / sau participarea la proiect prin intermediul unei opțiuni PPP. Costul total de construcție al proiectului este estimat între 700 GBP (~ 950 milioane de euro) și 900 milioane GBP (1,2 miliarde USD).

Loteria este o propunere nouă de legătură feroviară care leagă aeroportul Heathrow de sudul Angliei. Se preconizează că va servi stația Waterloo în Londra, Surrey și Hampshire (două județe din sud). Deși proiectul se află încă într-o etapă conceptuală de dezvoltare și, astfel, obiectivele strategice, specificațiile de ieșire, rutele și soluțiile de infrastructură nu sunt încă definite. Costul capitalului proiectului este estimat între 700 GBP (~ 950 milioane) și 1,4 miliarde GBP (1,9 miliarde USD).

Piața DfT care a sunat pentru SRL va explora apetitul pe piață pentru elaborarea propunerilor pentru proiect și a apetitului pentru împărtășirea riscului procesului de dezvoltare. Autoritatea a subliniat că acest lucru nu reprezintă începutul unui proces de achiziții publice, dar ar putea forma un viitor potențial proces de achiziții publice.

DfT intenționează să organizeze sesiuni de angajament pentru WRLtH în iunie și iulie 2018. În cazul în care departamentul va continua să dezvolte proiectul printr-un model PPP, va publica un anunț de participare la licitația PPP în iulie 2019. Contractul va acoperi finanțarea, livrarea și întreținerea unei căi ferate de aproximativ 5 km, cu instalarea unor sisteme feroviare, care include un nou tunel dublu-pivotat și un element de tăiere și acoperire, pentru a se conecta la tunelurile existente de la Heathrow Terminal 5.

Un eveniment specific de lansare a pieței care suna pentru SRLtH se desfășoară la 24 mai 2018 în centrul Londrei. După aceasta, DfT va furniza o actualizare privind pașii următori pentru dezvoltarea proiectului în toamna anului 2018.

Prezentul aviz privind LLC-ul urmează o invitație adresată dezvoltatorilor de a prezenta propuneri pentru proiectul pe care DfT la publicat în martie. Criteriile-cheie pentru propuneri au fost finanțarea privată. Anunțul nu menționează invitația anterioară, deci nu este clar dacă acesta din urmă este încă valabil. Termenul de depunere a fost 31 iulie 2018.

[ad_2]

Soursa