Ghana și Burkina Faso care caută interes pentru PPP feroviar transfrontalier

[ad_1]
Guvernele din Ghana și Burkina Faso au emis o cerere comună de Exprimări de Interes (RFEOI) pentru un proiect de parteneriat public-privat (PPP) transfrontalier. Guvernele caută parteneri tehnici și financiari pentru construirea și operarea unei linii de cale ferată între cele două țări.

Proiectul va fi elaborat pe bază de construire, operare și transfer (BOT) și finanțat integral printr-un aranjament PPP.

Linia de cale ferată propusă va lega Tema Port, în sud-estul Ghanei, până la Ouagadougou, capitala Burkinei Faso. Calea ferată va trece prin Akosombo, Ho, Hohoe, Yendi, Tamale și Paga din Ghana, Dakola și Po în Burkina Faso, care se desfășoară alături de autostrada națională nr. 5.

Ghana și Burkina Faso au o frontieră de 549 km nord-sud. Țările sunt parteneri comerciali istorici, deși comerțul transfrontalier este limitat pentru transportul terestru, facilitat numai de două autostrăzi.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea lanțului de transport și logistică în cadrul coridorului propus, cu scopul de a accelera creșterea economică și dezvoltarea ambelor țări.

Licitația va fi condusă și gestionată de ministerele ministeriale de dezvoltare și transport a căilor ferate, mobilității urbane și siguranței rutiere.

Expresii de interes sunt invitate de la firme din toate țările, deși consorțiile trebuie să includă un nivel semnificativ de participare din Ghana și Burkinabé. Termenul de depunere este 21 mai 2018. Pentru mai multe informații, consultați oportunitatea de afaceri.

Proiectul se leagă cu două proiecte PPP din Ghana care se află în prezent în licitație. Linia feroviară orientală existentă, care leagă Accra de Kumasi și are o ramură de legătură cu Tema Port, urmează să fie modernizată și pusă în funcțiune de un partener privat. Un RFEOI a fost emis în februarie. În ianuarie, autoritatea autostrăzii din Ghana a publicat o cerere de calificări (RFQ) pentru proiectul PPP pentru autostrada Accra-Tema, care va lega Tema Port de capitala printr-o autostradă cu o lungime de 19 km.

Astfel, acest proiect adaugă eforturile guvernului Ghanei de a îmbunătăți accesul și conexiunile către și de la Tema Port. Utilizatorii liniei de cale ferată de est și autostrada Accra-Tema vor putea călători în Burkina Faso.

[ad_2]

Soursa