Autoritățile consideră PPP-urile pentru coridoare de tranzit de 6 miliarde USD în Miami

[ad_1]
Județul Miami-Dade din Florida, SUA, a emis o cerere de informații (RFI) pentru dezvoltarea a șase coridoare de tranzit prin parteneriate public-privat. În anul 2016, dezvoltarea coridoarelor, care se întinde pe o suprafață de 75 de mile, a fost evaluată la 6 miliarde USD.

Coridoarele sunt: ​​de la extremitățile nordice și sudice ale Metrorail până la Grădinile Miami și Florida City (Coridorul de Nord, South Dade Transitway); est de la Metromover, în centrul orașului Miami, până la South Beach (Coridorul de plajă); vest de Aeroportul Internațional Miami de-a lungul drumului de stat 836 (Coridorul Est-Vest) și de la zona Dadeland până la West Kendall (Coridorul Kendall); și un traseu nord-est de la centrul orașului Miami până la Orașul Aventura (Coridorul de nord-est) privit ca o extindere potențială a Tri-Rail de-a lungul liniilor deținute de noua linie regională de cale ferată, Brightline.

Acestea au fost identificate în Planul strategic SMART (Miami Strategic Area Rapid Transit), publicat în aprilie 2016, care a fost elaborat în urma unei decizii a Organizației de Planificare a Transportului (TPO) a județului pentru a face ca avansarea coridoarelor de tranzit rapid să fie «cea mai înaltă prioritate».

Județul a solicitat consultanților să analizeze anul trecut cele mai bune moduri de tranzit pentru coridoarele SMART, rapoartele lor fiind așteptate să fie finalizate în martie. Cu toate acestea, Departamentul de Transporturi și Lucrări Publice a solicitat comisarilor extinderea contractelor pentru studierea planului SMART încă un an. Acest lucru va întârzia potențial achizițiile publice până în 2021 sau 2022, moment în care majoritatea comisarilor își vor fi eliberat pozițiile datorită limitelor pe termen.

Prin urmare, se speră că această RFI va prezenta alternative mai rapide la planurile consultanților privind dezvoltarea coridoarelor. În esență, va răspunde la întrebarea dacă sectorul privat poate accelera procesul.

RFI solicită opinii ale părților interesate și calificate privind modul în care Miami-Dade ar putea implementa un model PPP pentru a extinde tranzitul de-a lungul celor șase coridoare SMART. Respondenții pot oferi propuneri pentru orice număr de coridoare, cu trimiteri invitate până la 27 iulie 2018.

În timp ce consultanții sunt însărcinați să studieze un meniu cu opțiuni de tranzit specifice în fiecare coridor, cum ar fi Metrorail, tranzitul cu autobuzul rapid și monorail, RFI nu impune limite.

[ad_2]

Soursa