Ferrovial anulează 285 milioane USD pentru a acoperi penalitățile pentru autostrăzile din Birmingham PPP

[ad_1]
Ferrovial a anunțat că va include o provizionare suplimentară de 208 milioane GBP (283,1 milioane USD) în rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2018, care vor fi publicate săptămâna viitoare, în legătură cu contractul PFI de la Birmingham Highways, filială a Amey Plc., o filială a firmei Ferrovial.

Această prevedere reflectă necesitatea de a efectua investiții suplimentare în faza inițială a contractului, precum și așteptările privind deducerile și penalitățile ridicate care urmează să fie aplicate de către Consiliul Local Birmingham (BCC), autoritatea contractantă.

Proiectul implică operarea și întreținerea a 2.500 km de drumuri, aproape 100.000 de lumini de stradă și peste 850 de autostrăzi și poduri din orașul Birmingham, situat în regiunea West Midlands din Anglia. Contractul de 25 de ani a fost acordat companiei Amey în 2010, după care sa estimat că este în valoare de 2,7 miliarde GBP (acum 3,67 miliarde USD).

Cu toate acestea, până în 2014 a apărut o dispută între părți, iar CCA a susținut că Amey nu a reușit să efectueze munca pe care a fost obligată să o întreprindă în temeiul contractului PFI. Amey a refuzat să actualizeze Modelul de rețea al proiectului, un sistem informatic care conținea date de inventar pe rețeaua rutieră acoperită de contract, nefiind astfel asumată răspunderea pentru rețeaua rutieră actuală din Birmingham.

Litigiul a fost referit la decizia în care CCA a avut succes. Amey a început apoi procedurile judiciare. Instanța de Primă Instanță a constatat inițial că decizia adjudecătorului a fost greșită, ca o chestiune de lege și nu a fost obligatorie pentru părți. CCA a atacat decizia și, în luna februarie a acestui an, Curtea de Apel a decis în favoarea CCA.

Ferrovial este obligat să facă investiții suplimentare pentru a finanța anumite lucrări de referință nedescoperite, despre care CCA nu consideră că a fost finalizată.

Ferrovial este, de asemenea, obligat să plătească penalitățile și deducerile percepute de BCC, pe care compania le-a numit «extraordinar de mare». Ca urmare a hotărârii Curții de Apel, Amey se aștepta ca sancțiunile să fie reduse la un nivel «mai rezonabil», așa cum se vede în anii anteriori. Cu toate acestea, acest lucru nu sa întâmplat. Ca urmare, Ferrovial a dezvăluit că Amey va încerca să le răstoarne cu mecanismele prevăzute în contract.

În plus, Amey a solicitat permisiunea de a face recurs în fața Curții Supreme și intenționează să renunțe la o parte din mizele sale în diferite proiecte IFP.

[ad_2]

Soursa

IDB să investească 200 milioane USD în PPP deșeuri în energie în Mexic
Consiliul public-privat acordă licitații pentru construirea unui abator modern