Japonia invită oferte pentru șapte concesiuni aeroportuare la cel puțin 650 milioane USD

[ad_1]
Ministerul landului, infrastructurii, transportului și turismului (MLITT) al Guvernului Japoniei a lansat o licitație pentru operarea a șapte aeroporturi în baza unui contract de concesiune de 30 de ani, stabilind prețul de ofertă minim la 72 miliarde JPY (656,9 milioane USD).

Aeroporturile incluse în licitație sunt următoarele: Aeroportul Obihiro, Aeroportul Asahikawa, Aeroportul Hakodate, Aeroportul Wakkanai Hokkaido, Aeroportul Kushiro, Aeroportul Memanbetsu și Aeroportul Sapporo Chitose. Toate sunt situate pe insula Hokkaido, cea mai nordică din insulele principale din Japonia și o destinație industrială și turistică importantă.

Concesionarul va fi responsabil pentru funcționarea pistelor, a clădirilor terminalelor și a parcărilor auto ale aeroporturilor. De asemenea, operațiunile îmbunătățite, MLITT intenționează să concesioneze pentru promovarea turismului.

Licitația se va desfășura în două etape. Termenul inițial de depunere a documentelor de licitație este 16 august 2018. MLITT va examina observațiile, va publica rezultatele acestei «revizuiri pentru prima rundă» în septembrie, apoi va invita ofertanții aprobați să participe la runda a doua, pentru care termenul de depunere va fi în luna mai 2019.

MLITT intenționează să selecteze titularul drepturilor de negociere cu prioritate în iulie 2019 și să finalizeze contractul până la 15 ianuarie 2020. Ministerul prevede ca ofertantul câștigător să preia operațiunile aeroportului Sapporo Chitose în iunie 2020, urmat de Aeroportul Asahikawa în octombrie 2020, iar restul aeroporturile din martie 2021.

Aeroportul Sapporo Chitose este principala poartă internațională către Hokkaido. Aeroportul este al treilea cel mai aglomerat din țară, în spatele celor două aeroporturi din Tokyo. Este servit de marile companii aeriene din Asia de Est.

Singurul alt aeroport cu destinație internațională în pachetul de oferte este Hakodate, care servește Taiwanului.

[ad_2]

Soursa