Maharashtra Mulls Noua politică de parteneriat public-privat pentru locuințe la prețuri accesibile

Guvernul Maharashtra planifică o nouă politică în cadrul modelului de parteneriat public privat, în încercarea de a stimula locuințele accesibile în stat

. În cadrul politicii, guvernul de stat va achiziționa parcele de teren în regiunea metropolitană Mumbai — capitalul statului Mumbai și orașele sale satelit — de la proprietari privați pentru proiecte de locuințe accesibile, Ministrul de Locuințe din Maharashtra, Prakash Mehta, a declarat reporterilor pe marginea unui eveniment CII. Discuțiile sunt în curs de desfășurare și politica va fi depusă în fața cabinetului de stat în următoarele 10-15 zile.

«Există parcele mari de teren ca 100-500 de hectare în regiunea MMR unde proprietarii doresc să le dezvolte, dar nu au finanțe. De asemenea, chiar daca se dezvolta pe cont propriu, ei pot obtine un FSI de 1 sau maxim 2.5 si vor trebui sa plateasca premium pentru FSI «, a spus Mehta.

Potrivit noii politici, un proprietar cu mai mult de 100 de acri de teren care nu este în măsură să dezvolte un proiect mare, îl poate vinde guvernului de stat sau partenerului său pentru a dezvolta terenul. În cazul în care guvernul dobândește terenul, proprietarul va fi fie despăgubit în conformitate cu rata reckoner sau va primi case de către guvern.

Mehta speră că noul plan va ajuta guvernul de stat să atingă ținta de a construi 5 case lakh în Mumbai și 10 lakh în MMR până în 2020.

El a reiterat faptul că Maharashtra Locuințelor și Autorității de Dezvoltare a Teritoriului ar fi acum singura agenție nodală care să aibă grijă de locuințele la prețuri accesibile în cadrul schemei Pradhan Mantri Awas Yojana

Proiectul Dharavi [19659002] Mehta a declarat că guvernul finalizează licitațiile pentru proiectul slum Dharavi, care va fi emis în următoarele două luni. Guvernul a împărțit anterior regiunea în cinci sectoare, dar nu a reușit să găsească beneficiari pentru proiect. În cadrul licitației proaspete, zona sub Dharavi va fi tratată ca un singur sector, a adăugat el.

Dezvoltarea comercială ar fi separată de sectorul rezidențial. În prezent, prioritatea este aceea de a muta 10.000 de oameni în spații deschise în Dharavi, astfel încât să poată începe dezvoltarea în zonă, a spus el.

Sursa: bloombergquint

[ad_2]

Sursa